Hlavní navigace

Dejte linuxové distribuci Ubuntu vzhled Windows 7 - 9. díl

4. 4. 2013

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Dnešní poslední díl seriálu budeme věnovat jednotlivým krokům vedoucím naopak k úplnému odebrání všech námi provedených změn, ať se jedná o proměnu provedenou pouze instalací motivu pro Windows 7 a následnými úpravami, nebo o proměnu vedenou přes uživatelské prostředí Xfce.

Také se znepokojením sledujete, jakým směrem se vyvíjí operační systémy Microsoftu, konkrétně nová Windows 8? Pokud patříte spíše mezi konzervativní jedince a za nic na světě se nechcete vzdát svého důvěrně známého grafického rozhraní z Windows 7 a chtěli byste jej mít i na počítačích s jiným operačním systémem, pak máme pro vás řešení. Je jím operační systém Ubuntu Linux předělaný do podoby Windows 7.

1. dílÚvod

2. dílVytvoření linuxové distribuce Ubuntu ve stylu Windows 7

3. díl Instalace motivu Windows 7 do rozhraní Ubuntu

4. díl Integrace tlačítka Start, tapety, tlačítek pro práci s oknem panelu nabídek do každého okna aplikace

5. díl Instalace a úprava Xfce

6. díl Odebrání horního panelu a úprava spodního panelu do podoby Hlavního panelu

7. díl Úprava motivu Xfce do podoby Windows

8. dílPřizpůsobení vzhledu Hlavního panelu, nabídky aplikací a nabídky Start

 

Jak ale vrátit všechny provedené změny zase zpět?

Chtěli byste veškerá vámi dosud provedená nastavení vrátit do původního stavu? Pokud jste použili první způsob přeměny Ubuntu do stylu Windows 7, pak postačí, když v okně terminálu spustíte níže uvedené příkazy. Poté se nezapomeňte odhlásit a opět přihlásit, jelikož tím opět zprovozníte globální panel nabídek.

gsettings reset org.gnome.desktop.interface gtk-theme

gsettings reset org.gnome.desktop.wm.preferences theme

gsettings reset org.gnome.desktop.interface icon-theme

gsettings reset org.gnome.desktop.wm.preferences button-layout

gsettings reset org.gnome.desktop.background picture-uri

sudo apt-get install appmenu-gtk appmenu-gtk3 appmenu-qt indicator-appmenu

 

Pokud jste použili druhý způsob přeměny Ubuntu na Windows 7, pak se odhlaste a z přihlašovací obrazovky vyberte výchozí prostředí pracovní plochy. Pak budete moci kdykoliv mezi těmito prostředími přepínat. Pokud byste chtěli prostředí Xfce odinstalovat, pak to provedete následujícím příkazem:

sudo apt-get autoremove xubuntu-desktop

příloha_ovladnete_sva_data

 

Postupy, které jsme představili v tomto článku, jsou velmi dobrou ukázkou toho, jak pružný a konfigurovatelný je operační systém Linux. Z výchozí pracovní plochy můžete bez problémů odebírat libovolné aplikace, používat celou řadu motivů, nainstalovat úplně jiné prostředí pracovní plochy, popřípadě si dokonce můžete vytvořit svoje vlastní prostředí pracovní plochy tím, že si je složíte z různých jiných prostředí pracovní plochy. Když se vrátíte zpět, zjistíte, že právě toto jsme prováděli v předchozích odstavcích.

Byl pro vás článek přínosný?