Hlavní navigace

Creative X-Fi do ExpressCard

18. 9. 2008

Sdílet

Společnost Creative představila další zvukovou kartu založenou na populárním čipu Extreme Fidelity (X-Fi). Tentokrát jde o ExpressCard model pro notebooky.

Není to dlouho, co jsme vás informovali o maličké USB verzi X-Fi a předtím v květnu o větším USB modelu. Teď Creative přichází s další novinkou.

Tentokrát se však nejedná o USB verzi, která může zvukové karty místy omezovat svoji nízkou přenosovou rychlostí, ale o rychlejší verzi do ExpressCard slotu (PCI Express ×1 revize 1.1).

I přes nevelké rozměry by karta měla nabídnout kvalitu zvuku srovatelnou s plnohodnotnými X-Fi modely do stolních počítačů. Sem patří hlavně funkce jako je EAX Advanced HD 5.0, X-Fi Crystalizer, CMSS-3D a spousta dalších technologií. Oproti klasické stolní verzi se však bude lišit počtem portů. Asi málokdo k notebooku připojuje 5.1 repro systém, a tak nová zvuková karta do ExpressCard slotu nabídne jen výstup na sluchátka a mikrofon.

Cena je sice vyšší, ale vzhledem k velmi dobré kvalitě zvuku přijatelná. Karta se již prodává za cenu 90 amerických dolarů (1500 Kč).

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?