Hlavní navigace

Copilot ve Windows zatím pro české uživatelé oficiálně nebude

5. 10. 2023

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Nový asistent Copilot ve Windows 11, který využívá umělou inteligenci, nebude českým uživatelům zatím dispozici. Microsoft musí nejdřív vyřešit, aby služba vyhovovala pravidlům v Evropě.

Upozornil na to náš sesterský portál Lupa.cz. Podle něj totiž firma musí vyřešit, aby Copilot fungoval v souladu s Aktem o digitálních trzích (DMA), který upravuje fungování tzv. strážců přístupu - velkých platforem, přes jejichž služby lidé nejčastěji přistupují na internet. Firmy mají na zapracování požadavků EU půl roku.

„Oblast Evropského hospodářského prostoru (EHP) přijde na řadu v okamžiku, kdy bude naše služba vyhovovat pravidlům EHP,“ zní oficiální vyjádření společnosti pro Lupu k zavedení Copilota. Microsoft v něm dále ujišťuje, že se snaží o uvedení aplikace v EU co nejdříve.

„Společnost Microsoft začala testovat a provádět takové změny, aby do března 2024 uvedla určené služby do plného souladu se Aktem o digitálních trzích,“ dodali zástupci tuzemské pobočky Microsoft. 

Copilota proto zatím mohou využívat jen uživatelé v Severní Americe a v části Jižní Ameriky a Asie. Co všechno Copilot umí, si můžete přečíst v starším našem textu.

Byl pro vás článek přínosný?