Hlavní navigace

Computex: Čtyři 9800GX2 na jednom zdroji

7. 6. 2008

Sdílet

Společnost Cooler Master na veletrhu Computex na Taiwanu představila své nejsilnější zdroje Ultimate s výkonem až 1100W. Aby výrobce ukázal jejich sílu, napájel s nimi dvě výkonné sestavy najednou.

Už jen osazení hardwaru je dost šílené a dává znát, že zdroje opravdu něco umí. Každý z počítačů byl totiž postaven na desce Asus Striker II Formula s čipsetem nForce 790i Ultra, do které byl osazen čtyřjádrový procesor Intel Core 2 Q9450, 2GB operační paměti, pevný disk Raptor od Western Digital a hlavně dvojice grafických karet GeForce 9800GX2 od nVidie v SLI. Celkem zdroj poháněl osm grafických jader nVidia G92, což je z mého hlediska neuvěřitelné.

Aby Cooler Master dokázal, že nelže, tak na obou počítačích běhaly testy v 3DMarku, takže zdroj tahal plnou zátěž, nikoliv nějaký úsporný režim.

Osobně jsem nemálo překvapen a někde v koutku duše přemýšlím, kde je ten chyták, protože pouze oněch osm jader G92 bere přes 800W, každý z procesorů dalších 100W… Teoreticky to však možné je a přejme si to, protože spotřeba moderních výkonných PC jde prudce vzhůru.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?