Hlavní navigace

Command & Conquer 3: Kane’s Wrath

1. 12. 2008

Sdílet

Várka nových misí skvěle obohacuje už tak vynikající strategii. Datadisk pro strategii Command & Conquer 3 nese po...


Várka nových misí skvěle obohacuje už tak vynikající strategii.

Datadisk pro strategii Command & Conquer 3 nese poetický název Kane‘s Wrath, neboli Kanův hněv, a věřte, že Kane se hněvá hodně. Má také na co, neboť jeho spolubojovníci ho pokládají za mrtvého – prý již není pravým prorokem. To by dožralo většího kliďase než světovou teroristickou jedničku. Zmrtvýchvstalý Kane se rozhodne celou situaci vyřešit ortodoxně po svém, napřed usměrní odpadlé vzbouřené frakce a potom pomocí „spřátelených“ vojsk z hvězdných dálav pořádně zatopí GDI, na což má pěkných třináct misí s průměrnou trvanlivostí půl hodinky na každou. Mise jsou dostatečně různorodé, někdy stavíte a ničíte, jindy se plížíte a děláte diverzantské akce. Retrospektivní příběh vedoucí z minulosti do budoucí přítomnosti je tradičně vyprávěn prostřednictvím filmových sekvencí, které se vyplatí sledovat. Tedy ne, že by byly kdovíjak herecky bravurní, ale vyprávějí poutavý příběh, plný lstí ve lstech jiných lstí, a kvalitou si v ničem nezadá s příběhem předešlým. V mnoha ohledech nám přišel dokonce zajímavější. Pro méně zdatné v anglické mluvě je hra opatřena českými titulky a kromě dabingu je povedeně přeložená celá hra. Jediné, co trochu mrzí, je absolutní absence akčních filmečků odehrávajících v exteriérech bojiště.
Ke všem těm báječným jednotkám z třetího dílu CC přibyla v datadisku spousta nových. Některé jsou sice pouhé jemné modifikace starých jednotek (například jednotka NOD Čistič, již zastupuje lehce modifikovaný avatar s plamenometem a laserem), ovšem takových najdete ve hře poskrovnu. Mnohem více jsou mezi nimi zastoupeny zcela nové a velmi prospěšné vojenské síly, třeba Přízrak, výborná pojízdná artilerie NODů s dalekým dostřelem, který lze ještě zvýšit, vysokou kadencí a upokojivou přesností. Každá skupina (pěchota, vozidla, letectvo) má nové zástupce.
Kane's Wrath je opravdu povedený datadisk k už tak povedené hře – pro vlastníky originálu se jeho pořízení stává skutečnou povinností. A ostatní, pokud uvidí obě hry ve výhodném setu, by určitě neměli váhat, čeká vás skvělá zábava v akční RTS pro nestratégy. V datadisku dostanete spoustu nových věcí a jednu velmi povedenou kampaň, která ani chvíli nenudí a dobře střídá styl misí.

Byl pro vás článek přínosný?