Hlavní navigace

Co se stane po odchodu Windows 7 „do důchodu“? (5)

4. 11. 2019

Sdílet

 Autor: © nfsphoto - Fotolia.com
Lednový termín ukončení podpory Windows 7 se kvapem blíží, takže neškodí si zopakovat, co by zákazníci Microsoftu, využívající tento operační systém, měli mít na paměti.

Předchozí díl

Plány, které se budou platit za zařízení, budou prodávány v každoročních přírůstcích až po dobu tří let, přičemž ceny pro větší zákazníky se mohou vyšplhat až na 350 dolarů za PC za všechny tři roky. (Ceny pro menší podniky se dozvíme až po 1. prosinci.)

Ačkoliv Microsoft nazval ESU „poslední možností“ pro zákazníky Windows 7, věnoval popisu této služby významnou část dokumentu „End of Support FAQ“ (často kladené dotazy týkající se konce podpory), v němž načrtává jeho hranice a vychvaluje jeho výhody. ESU je zdaleka nejtransparentnějším konceptem bezpečnostní podpory po odchodu softwaru do důchodu, který Microsoft rozjel. Microsoft uznává, že spousta podniků to do termínu zkrátka nestihne, a tak chce řešení, byť jen dočasné, nebo by rád využil možná poslední přechod zákazníků mezi operačními systémy ke generování dodatečných tržeb.

Nebo je pravdou obojí.

příloha_ovladnete_sva_data

Je třeba vzít na vědomí, že ESU nemá žádnou souvislost s bezpečnostními aktualizacemi pro Office 365 ProPlus – což je ta část předplatného Office 365, která poskytuje aplikace nainstalované lokálně – na Windows 7. Dokonce i ta PC běžící na Windows 7, která nebudou zahrnuta do ESU, budou i nadále dostávat aktualizace pro Office 365 ProPlus. Microsoft to v dokumentu FAQ řekl jasně: „Windows 7 ESU nebudou mít žádný vliv na podporu pro Office 365 ProPlus na Windows 7,“ píše se tam.

Zdroj: Computerworld.com (český překlad převzat z BusinessWorld.cz)

Byl pro vás článek přínosný?