Hlavní navigace

Co když se vám nelíbí Windows 10 - 1.díl

21. 10. 2016

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Ne každý je s Windows 10 spokojen. Někteří uživatelé provedou upgrade na Windows 10, ale pak zjistí, že se jim se starší verzí Windows pracovalo lépe. Jaké jsou možnosti přechodu na starší verzi Windows?

Pokud začínáme psát naše tipy, často se v nich objevují návody typu „se svým počítačem musíte udělat nejprve toto pak tamto“, nicméně pokud bychom měli uvést všechny uživatele, kteří nám píší, jako nespokojeni jsou s Windows 10, pak by soubor s jejich jmény byl tak velký, že server, který by obsahoval tento soubor, by s trochou nadsázky potřeboval nový pevný disk.

Úvod

Vzhledem k tomu, jak jsme byli před dvěma měsíci zahlceni nářky těchto nešťastných uživatelů Windows 10, rozhodli jsme se je vyslyšet. Mnozí z těchto uživatelů přešli na Windows 10, aniž by o tom měli tušení, nehledě na taktiku Microsoftu, s níž přišel při přesvědčování uživatelů na upgrade ze starších verzí Windows. Tato taktika se totiž docela nápadně podobala taktice, kterou volí malware, aby se dostal do co možná nejvíce počítačů a Microsoft si za tuto taktiku zasloužil spoustu opovržení. Pokud patříte také k těm uživatelům, kteří mají na svém počítači Windows 10 a nejsou s ním spokojeni, pak si přečtěte, co se s tím nyní dá dělat.

1. Windows 10 si na počítači ponechte, ale proveďte několik úprav

Možná to nebudete chtít slyšet, ale přesto si nemyslíme, že Windows 10 není až tak špatný operační systém, stejně jako Windows 8, o kterém se toto tvrdilo při jeho uvedení na trh. Jedná se v podstatě o křížence Windows 7 a Windows 8.1 a podle všeho to vypadá, že tu s námi bude po poměrně dlouhou dobu, a to ať v té či oné podobě, takže budete mít dostatek času si na něj zvyknout. Zároveň nabízí celou řadu přizpůsobení, která vám pomohou, aby se takříkajíc vyvíjel společně s vámi a s vašimi potřebami. Tady je několik našich oblíbených možností úprav:

Tmavý motiv – Věřte nebo ne, ale tmavý motiv patřil mezi nejžádanější funkce uživatelů, které očekávali od Anniversary Update. Jejich přání bylo vyslyšeno. Tmavý motiv si můžete nastavit v nabídce Start > Nastavení > Přizpůsobení > Barvy.

 

Tmavý motiv – určitě jej vyzkoušejte!

ICTrocenka

 

Pokračování

Byl pro vás článek přínosný?