Hlavní navigace

Clive Barker’s Jericho

1. 12. 2008

Sdílet

Poměrně netradiční akce, okořeněná příběhem z pera mistra hororu, je intenzivním zážitkem pro všechny milovní...


Poměrně netradiční akce, okořeněná příběhem z pera mistra hororu, je intenzivním zážitkem pro všechny milovníky stříleček.
Tajemné město Al-Kali ukrývající starobylé zlo se po dlouhých letech opět vynořilo z pouštního písku. I nyní se najdou tací, kteří chtějí získat jeho obrovskou moc. Ke slovu se dostávají démoni i oživlé mrtvoly dřívějších obyvatel a návštěvníků… a také speciální jednotka, která má všemu tomu svinstvu učinit přítrž. Jednotlivé postavy jsou hodně unikátní a kromě bojové specializace (bouchač s rotačním kulometem, nekompromisní slečna s odstřelovací puškou či hbitá bojovnice s katanou) se odlišují také magickými schopnostmi. Třeba reverend Rawlings umí léčit, sniperka Black dokáže řídit vystřelenou kulku, a dočkáme se i telekineze či ovládání myslí nepřátel. Je také fajn, že postavy dokáží vykurýrovat spolubojovníky vyřazené z boje. Postupem času se hráč dostane k možnosti přepínat mezi svěřenci a vychutná si tak všechny jejich schopnosti. Duch týmové akce je podpořen i tím, že můžete svým kolegům ve zbrani zadávat jednoduché příkazy (drž pozici, sleduj mne apod.). Titul Jericho je zpracován jako first-person střílečka, což znamená, že dění kolem sebe sledujete očima vybraného bojovníka. Ovšem na rozdíl od drtivé většiny akčních her zde autoři použili realisticky působící nestabilitu obrazu, která simuluje pohyb daného hrdiny – vojáci prostě nejsou roboti, kteří stojí na místě jako sloup. Velmi pěkně působí také počínání vašich kolegů, kteří se kryjí za rohem, vykukují zpoza něj, dorozumívají se posunky, dobíjejí zbraně apod. Clive
Barker’s Jericho není příliš dlouhá hra, určitě ji za nějakých osm hodin dohrajete. I přes různé chybičky a dost jednoduchou náplň jde o slušnou řežbu na odreagování, která navíc dokáže pěkně zabrnkat i na hororovou notu. A takových titulů v poslední době příliš mnoho není.



Hororová akce: 7,1
Výrobce: Mercury Steam
Vydavatel: Codemasters
Distributor v ČR: CD Projekt
Lokalizace: titulky
Cena: 999?Kč (PC), 1 699?Kč (X360, PS3)

Multiplayer: ano
www.codemasters.co.uk/jericho

Byl pro vás článek přínosný?