Hlavní navigace

Chystá se další Grand Theft Auto?

3. 3. 2009

Sdílet

V Sony by moc chtěli zvednout preference a prodeje své kapesní konzole. Proto aktuálně jednají s Rockstarem o možnostech dalšího GTA dílu. Mohlo by jít o San Andreas Stories?

Příchozí GTA inkarnace pro handheld Nintendo DS - Chinatown Wars, vzbuzuje u šéfa US marketingu "konkurenční" PSP Johna Kollera pochybnosti. V tom smyslu, jestli jsou pro dospěle koncipovanou hru na tomhle přístroji vůbec nějací hráči. Koller totiž zdůrazňuje, že DS klientela představuje především děti do 12 let, takže je v tomto kontextu hodně zvědav, jaké vlastně budou prodeje. Nejenom on by pak mnohem raději viděl další verzi GTA spíše na PSP, na němž se předchozí díly Liberty City Stories, resp. Vice City Stories, skvěle prodávaly. A ještě k tomu tady hrála moc pěkná hudba!

Jinými slovy, Sony aktuálně usilují dohodnout se s Rockstarem na další GTA kapesní inkarnaci. Pročež internetem prosákly zprávy, že by mohlo jít o předělávku San Andreas. Natolik velkolepý počin pro PS2, že by nutně potřeboval razantní prořezání, aby se na PSP akceptovatelně vměstnal. Jak se zdá, v Sony si kritiku stran slabší herní podpory PSP berou k srdci. Zaznívají totiž dokonce zprávy o námluvách s Ready at Dawn, studiu zodpovědnému za výborně přijaté hity Daxter a God of War. Studiu, které sice prohlásilo, že na PSP se již nehodlá angažovat, nicméně v Sony je stůj co stůj chtějí přemluvit.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: Joystiq

 

Byl pro vás článek přínosný?