Hlavní navigace

Chceme se stát nejpřesnějším zdrojem informací, hlásala nová ředitelka Twitteru

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Twitteru se od koupě a vedení Elonem Muskem nevedlo nejlépe a sám Musk nechal rozhodnout uživatele, zda má z vedení odstoupit a najít za sebe náhradu. To se stalo a novou generální ředitelkou společnosti se stala Linda Yaccarino.

Linda Yaccarino nastoupila na pozici generálního ředitele a de facto tak nahradila Elona Muska, který po kontroverzním soudním řízení na podzim loňského roku odkoupil Twitter za 44 miliard dolarů (přes 1 bilion korun). 

Její úkoly coby generální ředitelky je jasný, navrátit Twitteru jeho původní slávu a vnést na něj zpět více reklamního byznysu. S tím má Yaccarino dlouholeté zkušenosti, v minulosti například vedla prodej reklamy pro společnost NBC Universal.

Elon Musk se nechal slyšet, že on sám si vezme na starosti produktové a technické týmy, vše ostatní ponechá Lindě Yaccarino. Nová generální ředitelka v prvním e-mailu zaměstnancům připomněla vizi svého předchůdce a snažila se povzbudit a vybízet k lepším zítřkům.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.