Hlavní navigace

Ceny procesorů AMD se opět snižují

28. 11. 2008

Sdílet

Společnost AMD oznámila, že od příštího týdne začne své procesory prodávat ještě o několik dolarů levněji než dosud. Vlna slev by se měla dotknout téměř všech modelů.

AMD se v současné době na trhu s procesory příliš nedaří a na nové Phenomy II se čeká jako na spásu, o čemž svědčí i několik novinek, které jsme vám přinesli v minulých dnech. Ty však přijdou na trh nejdříve v lednu. Přitom AMD potřebuje Intelu konkurovat teď, zvláště když Intel před pár dny uvedl své nové procesory Intel Core i7. Společnost proto od 1. prosince (tedy od pondělí) začne prodávat své procesory levněji.

Změna by se měla dotknout téměř všech procesorů pro stolní počítače a jejich cena by měla klesnout o příjemných 10-20 % v závislosti na daném modelu. Společnost však zatím neoznámila konkrétní částky, a tak se můžeme jen dohadovat, kolik přesně to u daných modelů bude. Jak jsme vás již informovali, tak snížit ceny se chystá i konkurenční Intel, a to v reakci na první výsledky Phenomů II. U něj se však pohybu cen dočkáme nejdříve po novém roce.

- - Tomáš Šulc

Byl pro vás článek přínosný?