Hlavní navigace

CeBIT 2007: Solární mobil HTW S116 od dubna v Číně

Sdílet

Obyvatelé Činy se od dubna mohou těšit na nový mobil HTW S116, který je nabíjen pomocí solárního panelu. Nechybí mu vestavěný fotoaparát ani barevný displej a časem se prý dostane i do Evropy

V průběhu CeBITu na tiskové konferenci zástupci firmy Hi-Tech Wealth představili mobilní telefon HTW S116 - véčko, které má na zadní straně solární panel pro dobíjení své baterie. Podle zveřejněných technických informací má mobil zabudovaný 1.3MPix fotoaparát, slot na paměťovou kartu a je vybaven QVGA displejem s rozlišením 320 x 240 obrazových bodů.




Výrobce uvedl, že mobilní telefon bude od dubna 2007 prodávat v Číně a cena by se měla pohybovat mezi 400-500 USD. Nakolik bude solární napájení výkonné ukáže samozřejmě až čas, podle zástupců firmy by ale pouhých 20-25 minut vystavení telefonu na slunci mělo postačit k nabití na přibližně 40 minut hovoru. Jejich slova vesele popřel hned další promítaný snímek, který byl k době nabíjení trochu skeptičtější. Za 60 minut pobytu na slunci (při nespecifikovaném "normálním slunečním svitu") se podle něj mobil nabije na 30 - 35 minut hovoru. S mobilním telefonem bude dodávána i běžná nabíječka, takže se uživatelé nemusí bát, že se jim mobil vybije v noci a s nabíjením budou muset čekat do ranního kuropění.



Kdy a zda vůbec se bude telefon prodávat v Evropě nebylo sděleno. Podle informací od pracovníků HTW probíhají schvalovací jednání, ale jejich výsledek nechtějí předjímat. Na pár obrázků z prezentace se můžete podívat i u tohoto článku, nechybí ani fotografie dvou mobilů, které byly představeny na malém pultíku stylově obklopeném svíčkami.

Trochu zarážející jsou informace jednoho českého serveru o mobilních telefonech, který uvedl, že na CeBITu byla uvedena jen počítačová prezentace zmíněného telefonu. Inu, zřejmě jsme byli v Hannoveru každý na jiném výstavišti.

Foto: autor

- - Václav Maletínský

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?