Hlavní navigace

Budoucnost filmového Tomb Raidera

31. 1. 2009

Sdílet

Už je to tak, pomalu se chystá a připravuje třetí filmový díl. Tentokráte ovšem ve spolupráci Eidosu a Warner Bros. a také bez účasti hvězdy předchozích snímků - Angeliny Jolie.

Dva dosud do kin uvedené díly filmového Tomb Raidera s Angelinou Jolie sice nijak nenadchly, nicméně pro tvůrce přese všechno znamenaly slušný finanční profit. První snímek utržil v celosvětovém počítání 275 milionů US dolarů, druhý pak 157 milionů. To však byly ještě časy patřící Paramountu, který je nyní ze hry venku. Připravovaný třetí filmový díl už bude mít na triku jiný moloch - Warner Bros. Jak se to mohlo stát?

Jednoduše, práva na eventuální zfilmování dalších dobrodružství virtuální archeoložky se vrátila zpět Eidosu, v němž mají právě Warneři aktuálně dosti velký akciový podíl. Přičemž součástí investice do Eidosu byla také dohoda stran postoupení práv na filmovou Laru. Ovšem Ian Livingstone z Eidosu, na postu exekutivního producenta, bude mít k připravovanému projektu asi mnohé co říct.

Dalšími členy "štábu" jsou zatím Dan Lin coby hlavní producent (produkuje např. příchozí snímek Sherlock Holmes od Guy Ritchieho) a Stephen Gilchrist jako koproducent. Prima, teď ještě sehnat vhodného režiséra, scénáristu a samozřejmě dostatečně přitažlivé obsazení hlavní role. Tady se již s Angelinou dále nepočítá. Sice prosákly nějaké zprávy o Megan Fox (Transformers), ale dosud nebylo nic nepotvrzeno, resp. mluvčí herečky její možnou účast dokonce popřel.

Třetí filmový Tomb Raider by měl nabídnout pohled na značně přepracovanou postavu Lary Croft. Hlavní hrdinka by se totiž měla výrazně odlišovat od prezentace z prvních dvou dílů, počítaje v to i plánované velké změny v její biografii. Takže nás vůčihledně čeká snímek, nikterak nenavazující na předchozí pokusy ze stříbrného plátna. Inu nový koncept by výsledku mohl kvalitativně napomoci, o tom žádná.

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: The Hollywood Reporter

 

Byl pro vás článek přínosný?