Hlavní navigace

Bioshock 2 - návrat do Rapture (+ dlouhé video)

15. 5. 2009

Sdílet

Druhý díl skvělé akce Bioshock patří mezi nejočekávanější tituly tohoto roku. Opět vás zavede do podmořského světa Rapture s úžasnou atmosférou.

Pomalu, ale jistě se schyluje k vydání velkého hitu - pokračování možná nejlepší akce roku 2007 jménem Bioshock. Šlo o jednu z těch unikátních her, které nejsou jen velmi zábavné a návykové, ale mají i cosi navíc. Konkrétně skvělou atmosféru a snad i umělecký přesah.

Zkrátka a dobře, výlet do podmořské utopie jménem Rapture byl naprosto unikátním zážitkem, a to i po příběhové stránce. Co na tom, že hra sama o sobě byla vcelku obvyklou akcí.



Druhý díl jde zcela evidentně stejným směrem. Soudíme tak z devět minut dlouhého videa, které si můžete prohlédnout sami. Hra běží na stejné technologii a od předchozího dílu je tak po vizuální stránce takřka nerozeznatelná, což podporuje i skutečnost, že se opět budete pohybovat po Rapture, byť s několikaletým odstupem. Hra totiž navazuje na jeden z konců prvního dílu a prozradíme jen tolik, že místo Big Daddys vás tu čekají Big Sisters.



Z videa je patrné, že se autoři od předchozího dílu poučili a rozhodli se více využívat vodního elementu. Přece jen, jste hodně hluboko pod hladinou a bylo trochu nerealistické, že jste v předchůdci chodili všude suchou nohou. Tady se budete muset několikrát potopit a plavat, případně budete ohroženi nějakou tou prasklinou v rezavějícící stěně.



Podle všeho se dočkáme také většího využití plasmidů, které minule poněkud ustoupily do pozadí obyčejným zbraním. Ty bylo jednodušší a účinnější používat. Tentokrát se snad dočkáme většího vyvážení. 

Jen doufáme, že se autorům podaří navodit stejnou atmosféru, stejný pocit stísněnosti a unikátnosti jako v prvním díle. Budou to mít těžší, protože už se budeme pohybovat v prostorách, které jsme jednou viděli. 



Snad to ale stále bude hodně inspirativní počin a ne jen akce. Na videu se totiž zdá, že akčních pasáží trochu přibude. Zároveň ale doufáme, že budou trochu náročnější. První Bioshock byl totiž poměrně snadno dokončitelnou hrou.

Datum vydání je stanoveno na podzim. Reálně tak počítáme s říjnem či listopadem. A aby toho nebylo málo - společnost Take Two si už plánuje třetí díl.


příloha_ovladnete_sva_data

 

Byl pro vás článek přínosný?