Hlavní navigace

Bilson: Taliban bych z Medal of Honor vypustil

14. 1. 2011

Sdílet

Hlavoun THQ, Danny Bilson, se v rozhovoru pro EuroGamer.net nechal slyšet, že být po jeho, v nedávném Medal of Honor by se Taliban neobjevil.

Next-genový restart série Medal of Honor, jenž vyšel loni v říjnu, ve své singleplayerové kampaňi obsahoval Taliban - po rozhodnutí EA však na poslední chvíli nebyl obsažen v multiplayeru, pouze jako hrací strana nazvaná „Nepřátelská strana“. Bilson se však nyní, po čtyřech měsících od vydání hry, ke kauze vyjádřil (jakožto bývalý hlavoun EA).

Podle něj je integrace Talibanu špatným rozhodnutím, a kdyby záleželo na něm, ve hře bychom jej vůbec nespatřili. „Do hry bych Taliban vůbec nedával,“ nechal se Bilson slyšet na akci „newTHQ“ v New Yorku. Také odporoval nařčením o kontroverznosti nadcházejícího Homefront, který pojednává o konfliktu Severní a Jižní Koreje, přičemž poukázal na rozdíly mezi Medal of Honor a Battlefieldem od DICE.

příloha_ovladnete_sva_data

„V Battlefieldu máte středovýchodní alianci, Číňany a Američany. Všechno to byla jen fantazie a mně nevadilo hrát ani za jednu stranu,“ chválil DICE Bilson. „Pokud se však podíváte na realitu, lidé kvůli Talibanu umírají, což je fakt - žádná námi vykonstruovaná fikce -, a proto bych za Taliban tedy rozhodně nechtěl hrát.“

Zdroj: VG247

Byl pro vás článek přínosný?