Hlavní navigace

Bemused

1. 3. 2006

Sdílet

Aplikaci, pomocí které dokážeme ovládat telefon přes počítač, jsme uvedli již minule. Dnes máme něco podobného,...


Aplikaci, pomocí které dokážeme ovládat telefon přes počítač, jsme uvedli již minule. Dnes máme něco podobného, jen s tím rozdílem, že budeme ovládat počítač přes mobil konkrétně pouštět MP3, které jsou na vašem HDD. Pro bezproblémový chod potřebujete telefon, který pracuje na operačním systému Symbian nebo zvládá JAVA ve verzi 2.0, dále Bluetooth adapter (a samozřejmě i mobil) a na počítači nainstalované Windows 98SE či novější. Po splnění všech těchto podmínek můžete začít program používat. Nejprve budete muset spustit onen program na počítači (který se minimalizuje na hlavní panel) a následně zapnout aplikaci v mobilu. Po nastavení uvidíte na displeji adresáře vašeho harddisku, ve kterých si najdete hudební soubor, jenž bude následně přehrán. (Podporovány jsou přehrávače Windows Media Player a WinAmp 3+). Můžete dokonce tvořit přes mobil celý playlist. Pokud zmáčknete šipku doprava, zobrazí se okno WinAmpu, ve kterém můžete hudbu přeskakovat, opakovat apod. Na závěr můžete přes tento program počítač úplně vypnout. Vše je docela šikovně zpracováno, jen prostředí je opět anglické ale až na známé názvy v menu vás program nebude angličtinou zatěžovat.
Odkaz: http://bemused.sourceforge.net

HeadLine

RSS čtečku pro mobilní telefony jsme tu ještě neměli. V mobilním světě se jich sice už pár objevilo, ale my jsme pro vás připravili aplikaci HeadLine, protože se nám zdá uživatelsky přívětivější. Program hned na začátek potěší implantovanou češtinou a to dokonce bez chyb. Oproti jiným podobným mobilním RSS čtečkám nemusíte zvlášť u každého kanálu nastavovat znakovou sadu vše je totiž rozpoznáno automaticky. Z již přednastavených kanálů chybí nějaký český, tudíž je na vás, abyste si adresy nastavili sami. Během vkládání se také nastavuje interval aktualizace. Nejnižší hodnota je jedna hodina, což ale může být pro někoho málo, a tak mohou zvolit aktualizaci ruční a to jak u jednoho, tak i u více kanálů. Prohlížení je řešeno tak, že se vám nejprve zobrazí témata a až po vybrání se zobrazí celý obsah (písmo se zmenší tak, aby se toho co nejvíce vešlo na displej). Další výhodou (spíše u smartphonu) je to, že program může pracovat (zjišťovat nová témata) na pozadí, jen je ale škoda, že aplikace nedá nějakým způsobem najevo, že na určitém serveru přibyla nová témata musíte se zkrátka sem tam podívat na novinky sami. Až na pár drobností se jedná o kvalitní čtečku.
Odkaz: http://www.handango.com

ZooTycoon

Známá strategická hru od Microsoftu byla firmou In-Fusio přepracována i do mobilní podoby. Pomocí Zoo Tycoonu se stanete majitelem zoologické zahrady a vašim úkolem bude udržovat stálý zisk, starat se o zvířátka, také zajišťovat návštěvnost zkrátka vše, co k takové zoo patří. Samotná hra začíná tutorialem (můžete ho sice vynechat, ale ovládání v tomto případě zrovna intuitivní není), kde se vám aplikace dostane pod kůži. Po tutoriálu se otevře první zoologická zahrada, pokud ji dobře povedete a budete vydělávat, otevřou se vám zahrady další (celkově jsou až tři). Co se zvířat týče, tak v prvním kole budete mít k dispozici jen dvě. Vše je ale závislé na počtu návštěvníků a také na celkovém výdělku. Čím více peněz, tím více zvířat. K ovládání je nutno podotknout (pro ty, co tutorial vynechali), že menu, pomocí kterého kupujete zvířata apod., se vyvolá klávesou "0" všechno ostatní ovládáte pomocí joysticku. Po grafické stránce je hra zpracována výborně. Pokud jste ale zvyklí hrát tuto hru na PC, pak vězte, že v mobilu nemáte takový rozhled přece jenom displeje těchto kapesních zařízení nejsou příliš velké, a tak bude chvíli trvat, než si zvyknete.
Odkaz: http:// www.clickgamer.com

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku