Hlavní navigace

Battlefield 2142: oficiální představení na E3

13. 5. 2006

Sdílet

v Los Angeles se odehrála prezentace nové FPS

První šťastlivci z řad novinářů měli jedinečnou příležitost vyzkoušet si poslední díl nesmírně populární série 3D stříleček – futuristický Battlefield 2142. Pokud jste ještě neslyšeli o příběhu nového dílu, tak vězte že je následující. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, ve které proti sobě stojí dvě znepřátelené strany. Americko-Evropská Aliance a Pan-Asijská Koalice, jež se střetnou v tuhých bojích o teritorium, neboť většina zemského povrchu je díky době ledové zcela neobyvatelná.



Vydavatel EA a vývojář DICE společně představili tzv. Titan mode, což je obdoba starého dobrého Conquest mode z předchozích dílů Battlefield. V Titan módu máte tedy za úkol zničit soupeřova Titána, a přitom ochránit toho vlastního (Titán je letadlová loď chráněná velice silnými obranými štíty). Tento mód vyžaduje velkou snahu a perfektní spolupráci celého týmu.



Battlefield vám nabídne oproti předchozím dílům ještě více arzenálu (plus různá vozítka a vznášedla), přičemž létaní by mělo být snazší, než tomu bylo doposud.



Další novinkou, se kterou se ve hře setkáte, bude dosti propracovaná tvorba postavy. Sami si zvolíte, zda váš hrdina bude vybaven těžkými zbraněmi a bude pomalý, nebo upřednostníte lehce vystrojeného borce, který však nevládne tak ničivou silou.



Hra, podle slov novinářů přítomných na výstavě E3, vypadá naprosto úžasně. Vychází z lehce upraveného enginu z Battlefield 2 a má o něco ostřejší kukuč, než předchozí díly. Vřavu na Bitevní poli si užijeme již tento podzim.

Byl pro vás článek přínosný?