Hlavní navigace

Auta: Burákův národní šampionát

1. 12. 2008

Sdílet

Film Cars (v českém překladu Auta) se do kin dostal o prázdninách roku 2006. Jak už je v současné době běžným...


Film Cars (v českém překladu Auta) se do kin dostal o prázdninách roku 2006. Jak už je v současné době běžným zvykem, vyšla souběžně s filmem také hra pro všechny myslitelné i nemyslitelné platformy, počínaje PC či PlayStationem a konče handheldy Nintendo DS a tehdy ještě i Game Boy Advance. Hra byla určená nejmenšímu publiku, tedy dětem v předškolním věku. Vyšla také druhá verze pro starší hráče, ani tak ji ale mnoho -náctiletých asi nehrálo. Ačkoli se nejednalo o převratný titul, prodané kopie předčily nejednu AAA hru – 7 milionů rozhodně není malé číslo. Po takovém úspěchu muselo být každému jasné, že se dočkáme i dalšího dílu. Ten se k nám teď dostává – Burákův národní šampionát startuje!
THQ opět zajistilo licenci a my se díky tomu znovu set-káváme se starými známými v podobě závodníka Bleska, klidného venkovského Doktora, hipízáckého Volkswagenu Fillmora či militaristicky založeného Serži. Vzhledem k tomu, že se o novém závodišti ví po celém světě, nemohou chybět ani nové charaktery. Úřadující šampion Gudmund přijel ze zamrzlého Švédska, fešanda Emma přicestovala z ostrovní Anglie, Otto se honosí titulem „Vrchol německého inženýrství“ a Kojimu nikdo nerozumí, jelikož žvaní pouze japonsky. Rozjíždí se další dobrodružství plné adrenalinu a závodění.
Závodů najdete v Burákově šampionátu hned několik typů. Prvním z nich je klasika na tři kola, přičemž ani druhý a třetí neodejde s prázdnou (neplatí pro příběhové závody, kde se musíte umístit na první příčce). Dále okusíte štafetu – začínáte s Bleskem a po každém protnutí cílové pásky předáte štafetu dalšímu kamarádovi. Stíhací závod je varianta na dětskou hru „na honěnou“, kdy proti sobě máte jediného soupeře, kterého porazíte tak, že se ho dotknete a rychle odjedete do cíle, aniž by se dotknul on vás. Při benzinovém šílenství máte za úkol sbírat kanystry benzinu, abyste měli stále nějaký v nádrži. A konečně posledním typem závodu je Ramonovo rytmické dovádění, kdy mačkáte klávesy ve správném okamžiku (podobnou minihru jsme mohli vidět např. v GTA: San Andreas).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku