Hlavní navigace

Audials One 2021: Skvělý nástroj pro konvertování audia a videa

21. 7. 2021

Sdílet

 Autor: PCWorld.cz
Když otevřeme software německé firmy Audials AG, dýchne na nás doba minulá. A je jedno, jestli zavzpomínáme na vlastní směsky na kazeťáku nebo přepalování cédéček či empétrojek. Již několik minulých verzí bylo podařených, a nová verze 2021 není výjimkou.

Pracovní plocha zůstala značně komplikovaná, ale to není dané nešikovností rafiků, ale robustností samotného programu a skutečně bohaté až přebohaté nabídky nejrůznějších funkcí , které prostě nebylo možné poschovávat pod nejrůznější meníčka.

Program, který si můžete koupit na SW.cz, umožňuje stáhnout a případně přeformátovat jakýkoliv video nebo audioklip. Je jedno, jestli budeme stahovat něco z portálu YouTube nebo internetového rádia. Pokud se jedná o rádio, nemusíme sami čekat, ale můžeme si song dát to seznamu, takže program ji za nás bude hlídat, až ji budou hrát. A nemusíme si vystačit „jen“ s originálem, v nabídce mohou (ale nemusí) být i cover verze.

První kroky nejsou nejjednodušší, ale systému brzy přijdeme na kloub a potom už to pojede na pár kliknutí. Prakticky totéž můžeme dělat i z internetových televizí.

Program za nás udělá i celou knihovnu filmů, díky podpoře tagů už nemusíme filmy pracně hledat. Audials je automaticky srovná podle roku, námětu, popisu nebo třeba režiséra.

S pomocí tohoto programu si můžeme připravit vlastní knihovnu songů či klipů a je jedno, jestli sáhneme po počítači, tabletu nebo mobilu. Vedle stahování a konverze se můžeme spolehnout i na přehrávání.

333 mezinárodních kanálů

Při televizních programech Audials využívá 333 mezinárodních kanálů, u rádií jich je více než 100 000. Široká je i nabídka podporovaných formátů – mp3, mp4, H.264, H.265, 3AGP, AVI, FLV, MKV, MOV, WMV, AAC, WMA, FLAC nebo WAV. Kvalita videa je zaručena pomocí toho, že program nepoužívá monitoru, ale nahrává rovnou z grafické karty.

příloha_ovladnete_sva_data

Výrazně vyšší rychlost nové verze potěší. Při stahování z portálů jako je Hulu nebo Netflix nám program dokonce doporučí, abychom zvýšili rychlost playbacku.

Pokud se nám nechce platit za internetové streamování a čekat na to, až budou hrát to co chceme nebo pokud si chceme udělat sbírku starších a těžko dostupných písniček či klipů, pak za celkem lidovou cenu získáme program, který nám to umožní. Navíc program obsahuje jak audio tak i videopřehrávač, takže výsledek vidíme i slyšíme rovnou z uživatelského rozhraní. Audials rozhodně splní vše, co slibuje. Nová verze je navíc výrazně rychlejší.


  • Pro: Výtečný a hlavně legální nástroj pro vyhledávání, stažení a konvertování audio a video souborů
  • Proti: Zpočátku je ovládání poměrně složité
  • Celkem: 90 procent

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Dlouholetý spolupracovník magazínu PCWorld a Computerworld.cz. Zajímají ho hlavně recenze různých programů, speciálně fotoeditory a vše kolem grafiky.