Hlavní navigace

Asus vtipně srovnal Eee s konkurencí

4. 10. 2008

Sdílet

Společnost Asus vydala opravdu kuriózní srovnání. Na svých stránkách totiž porovnala netbook Asus Eee PC 1000H s konkurenčním Acer Aspire One.

Celé srovnání má jeden malý háček, ale vezměme to postupně. Nejprve si ujasněme, které modely Asus srovnával. Jednalo se o Asus Eee PC 1000H/HA s 1,6GHz procesorem Intel Atom, 1 GB RAM, 160GB pevným diskem a 10" displejem s rozlišením 1024×600. Acer Aspire byl v konfiguraci Intel Atom 1,6 GHz, 512 MB RAM, 120GB pevný disk, 8,9" displej s rozlišením 1024×600. Ještě se sluší dodat, že Acer Aspire One je v testu pojmenován stylově A***** 1.

Jak můžete vidět sami, nejprve se srovnávaly výše zmíněné parametry, kde prý Asus drtivě vyhrává. Poté se přešlo k baterii. Asus u těchto modelů používá 6článkovovu baterii s výdrží okolo sedmi hodin (tento údaj je založen na pravdě), zatímco Acer používá 3článkovou baterii, která vydrží něco přes dvě hodiny.

Na řadu přišla velikost klávesnice, touchpadu a netradičně řešená tlačítka u Aceru, výherce si domyslete sami. Dále šlo o chlazení, kde Asus opět vyhrává, nakonec efektivita práce a jako poslední byla hlučnost.

Pokud pominu nezávislost celého testu, což je jaksi logické stejně jako to, že Acer může pro příště srovnávat Acer Aspire One a Asus Eee PC 701, zaráží hlavně jedna věc. A to ta, že Acer Aspire One ve výše popsané konfiguraci neexistuje. Celkem úsměvné, že? Existuje konfigurace s 1 GB RAM a 120/160GB pevným diskem a 512 MB RAM s 8GB solid state diskem, ale výše popsaná bohužel nikoliv. To však jistě nikomu nevadí a už se těším na odpověď od Aceru, která na sebe jistě nenechá dlouho čekat.

- - Tomáš Šulc

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?