Hlavní navigace

ASUS DSL-N10 – domácí modem a router v jednom

25. 2. 2011

Sdílet

ASUS představil zařízení DSL-N10, kombinaci ADSL modemu a bezdrátového routeru, jež využívá WiFi standard 802.11n.

Router DSL-N10 nabízí spolehlivé zabezpečení bezdrátové sítě, neboť podporuje až čtyři SSID identifikátory. To znamená, že uživatel má možnost vytvořit až čtyři nezávislé bezdrátové sítě, každou s vlastním výkonem a nastavením zabezpečení. Lze tak například provozovat zabezpečenou síť s vysokou propustností pro osobní potřebu a současně otevřenější síť s menší propustností pro hosty, kteří mají zároveň zaručeno, že nedojde k narušení důvěrnosti jejich dat.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Zařízení nabízí grafické uživatelské rozhraní, jež usnadňuje konfiguraci sítě, a funkci WPS (Wireless Protected Setup), která se stará o zabezpečení bezdrátového připojení mezi routerem a ostatními zařízeními.

 

Hlavní charakteristiky produktu:

  • Externí 5dBi anténa zajišťuje lepší pokrytí bezdrátovým signálem než obvykle používané 2dBi antény.
  • Podpora více SSID dovoluje uživatelům vytvořit až čtyři nezávislé bezdrátové sítě s kompletně odděleným zabezpečením a nastavením priority přenosového pásma (QoS).
  • Plug-n-surf nastavení prostřednictvím grafického rozhraní. Automatická detekce ADSL nastavení poskytovatele internetového připojení (ISP) ve třech krocích a podpora WPS pro bezdrátová zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?