Hlavní navigace

Asistent Google: Funkce, které byste neměli minout - 9.díl

29. 10. 2018

Sdílet

 Autor: Techhive.com
Asistent Google se svou umělou inteligencí se v mezičase, kdy jste si jej nevšímali, dokázal naučit několik nových triků.

Předcházející díl

 

Firma Google měla ve svém operačním systému Android funkce pro vyhledávání pomocí hlasu už po několik let, ale až v říjnu 2016, kdy se ve smartphonu Pixel objevil Asistent Google, se konečně vše spojilo dohromady. V současnosti můžete mít Asistenta Google ve všech současných zařízeních s operačním systémem Android. Firma Google se navíc nechala slyšet, že na konferenci Google I/O v roce 2018 představí nové funkce tohoto asistenta, které jej učiní ještě lepším (a pravděpodobně i o něco reálnějším, jako je tomu třeba u asistenta Google Duplex).

Nákupní seznam Google Express

Asistent Google vždy dokázal vytvořit nákupní seznam a přidávat do něj jednotlivé položky, nicméně tento seznam mohl existovat pouze v aplikaci Google Keep, což je aplikace, která slouží pro ukládání poznámek, obrázků, seznamů apod. Takový nákupní seznam byl skutečně pouze seznamem. Nedávno však Google změnil funkčnost nákupního seznamu, a to tak, že je možné tento nákupní seznam napojit na doručovací službu Google Express, což je v případě, že tuto službu používáte, skutečně velmi dobrý počin.

příloha_ovladnete_sva_data

Nákupní seznam v Asistentovi Google

Vše, co musíte udělat, je použít frázi „Add [název položky] to my shopping list“ neboli „Přidej [název položky] do mého nákupního seznamu“. Po vyslovení této fráze se vám prakticky okamžitě daná položka zobrazí v nákupním seznamu ve službě Google Express. K tomuto seznamu se pak dostanete buď přes aplikaci Google Express, popřípadě jednoduše vyslovíte frázi „Show me my shopping list“ neboli „Ukaž mi můj nákupní seznam“. Tímto způsobem se dostanete do online verze vašeho nákupního seznamu, který pak lze sdílet s kýmkoliv z vašich kontaktů. Pokud patříte mezi uživatele služby Google Express, pak můžete klepnout na položku „Shop your list“ neboli „Proveď nákup položek v nákupním seznamu“, kterou získáte profiltrované výsledky vyhledávání od místních obchodníků, kteří se službou Google Express spolupracují. Poté přidáte příslušné položky do nákupního košíku a máte hotovo.

Byl pro vás článek přínosný?