Hlavní navigace

Applu unikl prototyp nového iPhone, podívejte se na něj

20. 4. 2010

Sdílet

Zaměstnanec Applu ztratil prototyp čtvrté generace iPhonu, který se poté dostal až k redaktorům serveru Gizmodo, kteří jej důkladně prozkoumali.

Čtvrtá generace Apple iPhone se dostala do rukou novinářů

Společnost Apple přišla o jeden ze svých prototypů nového mobilu iPhone čtvrté generace. Ten se později dostal až do rukou redaktorů internetového portálu Gizmodo.com, kteří iPhone prozkoumali, nafotili a rozebrali.

Příběh nalezeného prototypu začíná v jednom kalifornském baru, kde si ho zapomněl zaměstnanec Applu, kterému byl svěřen do opatrovnictví. Nový iPhone byl však nalezen místním nadšencem, který týden prototyp testoval a zkoušel, poté ho ale Apple na dálku zablokoval. Šťastlivec se proto rozhodl poslat doposud přísně utajovaný iPhone do médií. Vše navíc nasvědčuje tomu, že nejde o podvrh, jelikož v telefonu byly nalezeny zcela nové součástky značky Apple. Jen málo který "fanatik" by se vrhal do vývoje úplně nového telefonu jen aby zmátl veřejnost.

A čím se tedy nový iPhone liší od starší verze 3GS? Na první pohled je hranatější, má ostřejší hrany a po jeho obvodu se pne hliníkový rám. Díky těmto designovým úpravám vypadá iPhone profesionálněji a nepřipomíná již plastovou hračku jako jeho předchůdci.

Se změnou designu přišla také změna rozměrů, které nyní činí 114,3 x 58,7 x 9,4 mm. Nový iPhone je tak tenčí a kompaktnější než starší 3GS, je však ale vybaven o trochu menším displejem. Ten zase na druhou stranu nabízí výrazně vyšší rozlišení.

Apple sáhl u nového iPhone také k výměně baterie, která nyní nabízí kapacitu 5,25 Wh oproti dosavadním 4,51 Wh. Vylepšení se dočkal také fotoaparát, který dostal nejen větší rozlišení, ale i přisvětlovací diodu.

Nikdo ze zástupců firmy Apple samozřejmě nalezení ztraceného prototypu nekomentoval a není tedy jisté, zda jde o opravdu finální podobu nového telefonu. To se dozvíme až v létě, kdy by měl být iPhone čtvrté generace uveden na trh.

příloha_ovladnete_sva_data

Byl pro vás článek přínosný?