Hlavní navigace

Apple představil nový iPod shuffle

12. 3. 2009

Sdílet

Apple začne prodávat novou verzi svého nejmenšího audio přehrávače, iPod shuffle, který byl poprvé uveden na trh již v roce 2005.

Apple představuje nový iPod shuffle


Největší přínos novinky představuje zřejmě integrace funkce hlasatele (VoiceOver), jež interpretuje názvy alb, písní i interpretů na začátku přehrávání. Vynikající doplněk pro ty, kteří si nikdy nedokážou zapamatovat název písně. Nový iPod shuffle  vám do sluchátek řekne také to, jaký je aktuální stav baterie v přehrávači. Navíc nebude mluvit pouze anglicky, ale zvládne i dalších 14 jazyků (dokonce i češtinu).

 

Apple tvrdí, že jeho audio přehrávač bude výrazně menší, než je AA baterie a s pamětí o velikosti 4GB dokáže pojmout až 1000 písní. Nový iPod shuffle má navíc hladký hliníkový povrch, přičemž se veškerá ovládací tlačítka nacházejí na audiokabelu sluchátek. Součástí přehrávače je také spona z nerez oceli, kterou je možné pevně připnout iPod shuffle na oblečení. V balení se speciálními sluchátky a USB kabelem přijde nový iPod shuffle ve stříbrném a černém provedení. Prodejní cenu odhadujeme na úrovni 2700 Kč s DPH.

Zajímavou zprávu o iPod shuffle vydal také spřátelený server HD World.

příloha_ovladnete_sva_data


 

Byl pro vás článek přínosný?