Hlavní navigace

Apple nahradil klávesnici kruhem

7. 1. 2009

Sdílet

Společnost Apple se stala terčem nové parodie, tentokrát serveru Onion News Network. Podle této zprávy Apple představil nový notebooku bez klávesnice, za to s kruhem. Nejvtipnější na tom všem je ale video, které tuto událost doprovází.

Server Onion News Network vytvořil zprávu, podle které na se Apple na každoroční konferenci MacExpo rozhodl představit nejnovější produkt svých dílen - MacBook Wheel, velmi tenký notebook, jehož největší udávanou předností je absence klávesnice.

Apple je známý svými stylovými počítači a multimediálními přístroji, a hlavně propagací co nejjednoduššího „intuitivního“ ovládání. Tyto svoje speciality neváhá prosazovat mnohdy velmi svérázným marketingem.

Premisa zprávy by sama o sobě nebyla nijak převratná, vždyť se vyráběly dotykové Tablet PC bez klávesnice, kde šlo virtuální klávesnici v případě potřeby vyvolat na obrazovce. Nebo většina chytrých mobilních telefonů nemá klávesnice, popřípadě disponuje jen několika tlačítky. Nicméně fiktivní MacBook Wheel nemá dotykovou obrazovku, místo klávesnice má dotykový kruh, který by měl sloužit nejen k ovládání notebooku, ale i psaní všech textů.

 

Apple MacBook Wheel prediktivní

 


Ve videu si všimněte takřka hysterického tónu, se kterým se o novince informuje. To je přesně to vzrušení, které dokáže marketingové oddělení Apple vyvolat a to nepřímo i přímo dobrými kontakty na vlivné novináře.

Následuje zástupce firmy, které hovoří o snaze firmy zjednodušovat a co je přeci jednoduššího, než jedno veliké tlačítko? Všimněte si prediktivního vyplňování vět, které ukazuje v zásadě nesmysly, také poznámka „Všechno je vzdáleno jen několik stovek kliknutí.“ jasně ukazuje, co si tvůrci myslí o zjednodušování ovládání u produktů Apple.

 

Apple MacBook Wheel e-mail

 


Terčem posměchu se stává i časté velmi neurčité udávání termínů ze strany Apple, a to ve výroku, že MacBook Wheel se na trh dostane za 3 až 15 měsíců. Samozřejmostí jsou nadšení příznivci Apple, kterých je v USA mnohem více, než v Evropě. Ti si už nyní přejí nový produkt vlastnit, přitom ještě neexistuje. A jistý fanoušek hodně nadšený příznivce nakousnutého jablíčka rozhodně Wheel musí mít, a to navzdory faktu, že mu napsání e-mailu trvalo 45 minut.

 

Apple MacBook Wheel cena

 

ICTrocenka

Korunou všemu je samozřejmě cena, kdy model s 8 GB diskem by měl stát 2600 amerických dolarů a ten se 40 GB dokonce 9700, což by v českých podmínkách znamenalo nějakých 63 000, respektive 230 000 korun. A přitom úžasná baterie vydrží na jedno nabití celých 19 minut! A MacBook je samozřejmě výjimečně odolný, tedy pokud do něj něco neudeří nebo nespadne na zem.


Je vidět, kolik měli autoři práce s videem, vytvořili věrné prostředí velké Apple události a herci podávají velmi dobré výkony. Popravdě celé video je natolik dobré, že celá řada serverů celý tento lednový „apríl“ spolkla i s navijákem, a o události referují jako o hotové věci.

Byl pro vás článek přínosný?