Hlavní navigace

Apple iOS 7: Co dělat, než začnete stahovat

29. 9. 2013

Sdílet

 Autor: Techhive.com
Na téma, kdy a jestli vůbec aktualizovat na iOS 7, již byla napsána spousta článků. Podívejte se však s námi ještě na kroky doporučené Mikem Reedem, inženýrem u výrobce řešení managementu mobilních zařízení.

1. Nejprve aktualizujte všechny své iOS aplikace.

Dokonce i když v app storu u dané aplikace nevidíte ikonku, že je k dispozici nová aktualizace, raději to zkontrolujte. Někteří uživatelé uvádějí, že od poloviny září zaznamenávají záplavu nových verzí aplikací.

2. Své zařízení zálohujte, a to hned dvakrát.

Prostřednictvím iTunes a/nebo do iCloudu. „Jestliže své zařízení budete muset obnovit, budete asi chtít být schopni obnovit i aplikační data, která jsou součástí toho, co je zálohováno,“ říká Reed. „Bez zálohy sice aplikace můžete získat zpět, ale všechna vaše lokální data jsou ztracena.“ Podívejte se na to, jak svůj iPhone nebo iPad zálohovat, sem.

3. Napište si všechna svá hesla pro aplikace a služby.

„Pravděpodobně budete muset znovu zadat svá hesla pro některé aplikace a služby,“ podotýká Reed. „Ujistěte se, že tato hesla víte, případně si je napište [nejlépe offline na papír],“ abyste v případě, že je potřebujete zadat znovu, nestratili přístup ke svým účtům.

4. Mějte nejnovější verzi iTunes.

Jestliže plánujete zálohovat své iOS zařízení na iTunes, případně se odtamtud rozhodnete nainstalovat iOS 7, měli byste mít nejnovější verzi softwaru iTunes, jejíž označení zní 11.0.5.

5. Připravte se na to, že bez svého zařízení budete muset třeba den vydržet.

Jestliže začnete s aktualizací a ta spadne, zaseknete se možná při obnovování, jehož řešení bude nejspíše nějakou dobu trvat. Jestliže tedy v nejbližší době budete svůj iPhone nebo iPad potřebovat, s aktualizací nespěchejte a klidně ji odložte.

6. Připravte se na pomalé stahování.

příloha_ovladnete_sva_data

„Celý svět bude kritizovat zpomalený server Applu, když bude získávat aktualizace,“ říká Reed. „Server bude ihned po vydání [aktualizace] pravděpodobně velmi pomalý...“

Zdroj: IDG News Service

Byl pro vás článek přínosný?