Hlavní navigace

Apple plánuje ze svého App Store odstranit tisíce aplikací

28. 4. 2022

Sdílet

 Autor: Depositphotos
Společnost Apple zřejmě odstraní ze svého App Store až tři tisíce aplikací. Firma sice oficiálně zprávy nekomentovala, má se jednat ale o aplikace, které jejich vývojáři delší dobu neaktualizovali.

Změnu zatím Apple oznámil v mailu, který poslal některým vývojářům. Vývojáři podle magazínů The Verge nebo Techcrunch dostali dostali třicet dnů na to, aby se svou aplikací něco udělali.

„Aplikace bude dál k dispozici i pro nové uživatele, pokud do třiceti dnů předložíte ke kontrole její aktualizaci. Pokud se tak nestane, bude aplikace stažena z prodeje,“ napsali zástupci společnosti. Uživatelů, kteří už takovou aplikaci v telefonu nebo tabletu mají, se ale změna nedotkne. Stažené aplikace jim dál v zařízeních.

Společnosti Sensor Tower, která se zabývá informacemi o aplikacích, odhaduje, že by po zásahu Apple mohlo zmizet z App Store téměř tři tisíce aplikací. Může to být ale i více. Firma to odhadla po kontrole všech aplikací, které si nainstalovalo minimálně deset tisíc uživatelů.

Které aplikace ale Apple považuje za zastaralé a neaktualizované, není jasné. Firma na dotazy obou magazínů nereagovala. První kolo odstraňování by mělo proběhnout už koncem května.

Byl pro vás článek přínosný?