Hlavní navigace

Aplikace prozradí, kde natankovat levněji

11. 3. 2022

Sdílet

 Autor: Pixabay.com
Ceny pohonných hmot se v posledních dnech vyšplhaly na historická maxima. Pokud řešíte, kde natankovat nejlevněji, pak vám může pomoci užitečná aplikace.

Snad každý motorista si všiml rekordního růstu cen pohonných hmot. Chcete-li při tankování alespoň trochu ušetřit, pak můžete využít některé z užitečných aplikací pro chytré telefony, které vám prozradí, na jaké čerpací stanice ve vašem okolí načerpáte pohonné hmoty nejlevněji. Podíváme se jak na aplikaci pro Android, tak pro iOS.

Pumpdroid

Používáte-li smartphone s operačním systémem Android, pak vám jistě přijde vhod aplikace Pumpdroid. Ta dokáže srovnat ceny na čerpacích stanicích a zobrazit nejlevnější stanice ve vašem okolí. Využívá přitom informace o cenách poskytnutých od uživatelů. Čerpací stanice jsou přehledně zobrazeny na mapě a jejich výběrem je možné zobrazit podrobné údaje. Při vyhledávání čerpacích stanic je lze vyhledávat dle stanovené vzdálenosti, případně podle nejbližších vzhledem k vaší poloze. Nastavit můžete také vaši preferenci ohledně zvoleného paliva. Čerpací stanice je možné filtrovat podle jejich provozovatele. Pumpdroid vám poskytne též informace o stanicích, které byly pokutovány ze strany ČOI.

Pumpdroid

iPumpuj

Pro zařízení se systémem iOS od Applu je určena oblíbená aplikace iPumpuj. Ta funguje na podobném principu jako aplikace Pumpdroid, s níž sdílí data. Aplikace iPumpuj vám zobrazí nejbližší a nejlevnější čerpací stanice v okolí. Dokáže přitom poskytnout údaje o preferovaném palivu. Uživatelé samozřejmě mohou aktualizovat informace o cenách paliv na zvolené čerpací stanici, případně přidávat či upravovat údaje k provozovnám. iPumpuj nabízí také offline databázi pro přístup bez připojení k internetu. Zobrazit lze i čerpací stanice s SGS pečetí kvality. Užitečná je i navigace na zvolenou stanici.

iPumpuj

Mapy.cz

Aplikace Mapy.cz pro mobilní zařízení s Androidem a iOS poskytuje mapové podklady se spoustou funkcí, mezi něž patří také zobrazení aktuální ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích. Stačí zvolit požadovanou čerpací stanici a v jejím popisu se dozvíte ceny nabízených paliv, včetně data aktualizace. Obdobně jako Mapy.cz, informace o ceně pohonných hmot na některých čerpacích stanicích zobrazuje také aplikace Mapy Google.

Mapy.cz

Tank Navigator

Informace o cenách paliv poskytuje i aplikace Tank Navigator, určená pro Android a iOS. Ta zobrazuje ceny pohonných hmot na čerpacích stanicích akceptujících karty CCS. Aplikace dokáže zobrazit čerpací stanice, které se nachází ve stanovené vzdálenosti od vaší aktuální polohy, případně si můžete na mapě najít svou preferovanou stanici. Aplikace dokáže navigovat na zvolenou provozovnu a umožňuje filtrování stanic podle řetězce či nabízených služeb.

Tank Navigator

příloha_ovladnete_sva_data

Ceny pohonných hmot na webu

Ke zjišťování aktuálních cen pohonných hmot nemusíte nutně používat pouze aplikace určené pro chytré telefony a tablety. Můžete využít také informace ze zdrojů dostupných přímo na webu. Služba Mapy.cz poskytuje ve webové verzi informace o cenách v popisu většiny čerpacích stanic. Do vyhledávacího pole stačí zadat výraz „Čerpací stanice“ a Mapy.cz vám na webu zobrazí přehled čerpacích stanic v okolí včetně cen prodávaných pohonných hmot na převážné většině z nich. Výběrem konkrétní čerpací stanice z mapy či ze seznamu v pravé části okna dojde k zobrazení detailních informací o této čerpací stanici včetně údaje o aktuálních cenách pohonných hmot. Některé řetězce však bohužel ceny zveřejněny ve službě Mapy.cz systematicky nemají, což je škoda.

Ceny pohonných hmot lze zjistit i na dalších specializovaných webových stránkách. Patří mezi ně servery mBenzin.cz a Českýbenzín.cz.

Byl pro vás článek přínosný?