Hlavní navigace

Aplikace Microsoft Office je nyní možné používat už i ve VR brýlích Meta Quest. Ptáte se proč? My také

20. 12. 2023

Sdílet

 Autor: meta.com
Když se spojí Microsoft a Meta, musí vzniknout něco velkého. Anebo také něco menšího, kupříkladu podpora Microsoft Office aplikací na brýle pro virtuální realitu Meta Quest.

Pokud si libujete v používání brýlí pro virtuální realitu, a zároveň rádi pracujete s tabulkami, prezentacemi nebo dokumenty, máme pro vás dobrou zprávu. Do headsetu Meta Quest VR přicházejí aplikace z kancelářského balíčku Microsoft Office. Uživatelé tak budou moci vytvářet tabulky či prezentace nebo psát dokumenty skrze virtuální realitu.

Podle magazínu Engadget jsou aplikace Microsoft World, Excel a PowerPoint už nyní dostupné v obchodě s aplikacemi a hrami Meta Quest. V rámci partnerství obou společností se do virtuální reality od Mety dostane i Outlook, Teams a Windows. Aby bylo možné tyto aplikace ve virtuální realitě používat, musí se uživatelé přihlásit přes svůj Microsoft účet.

ICTrocenka

Bez připojení bezdrátového příslušenství vypadá ovládání Microsoft aplikací ve virtuální realitě poněkud nepohodlné

Autor: meta.com

Pokud se bojíte, že by vám instalace kancelářských aplikací zabrala mnoho místa v úložišti vašeho VR headsetu, nemusíte. Soubory aplikací jsou relativně malé, jelikož všechny běží přes cloud. Z toho důvodu bude nutné také neustálé připojení k internetu počas používání kancelářských aplikací.

Podle reakcí uživatelů nejsou aktuálně aplikace Microsoft Office úplně optimalizované pro virtuální realitu a extra pohodlné není ani trefování se do malých ikon v aplikacích či psaní delšího textu ve Wordu. Pokud tedy reálně zvažujete nad prací s Microsoft Office aplikacemi ve VR brýlích, zvažte připojení bezdrátové klávesnice či myši.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Kmenový redaktor webu Cnews, kde se zaměřuje především na recenze hardwaru. Pro PCWorld sleduje novinky ze všech možných IT oblastí.