Hlavní navigace

Android Auto nyní do každého vozu! - 3.díl

24. 6. 2018

Sdílet

 Autor: PCWorld.com
Zapomeňte na předražené informační a zábavní systémy do aut. Ukážeme vám řešení, k němuž budete potřebovat pouze mobilní telefon s operačním systémem Android.

Předcházející díl

 

Aplikace Android Auto pracuje v každém autě, a to i v tom starším. Vše, co pro její provozování potřebujete, je to správné příslušenství a smartphone s operačním systémem Android 5.0 (Lollipop) či vyšším (Android 6.0 je lepší) s přiměřeně velkým displejem. K němu přidejte několik podařených aplikací a vhodnou konfiguraci mobilního telefonu a uvidíte, jak aplikace Android Auto promění váš mobilní telefon na systém, který bude stejně tak dobrý jako několikanásobně dražší zábavní systém.

Krok 3: Automatizace aplikace Android Auto

Jakmile máte vyřešenu konektivitu pomocí Bluetooth a máte se smartphonem spárována všechna zařízení, nainstalujte si z internetového obchodu Google Play aplikaci Android Auto. Tímto to ale v žádném případě nekončí! To nejkouzelnější zažijete v okamžiku, kdy vytvoříte pravidlo, které spustí aplikaci Android Auto v okamžiku, kdy se smartphone připojí k automobilu pomocí Bluetooth.

Spusťte aplikaci Android Auto a následně v levém horním rohu stiskněte tlačítko pro vyvolání nabídky. Následně z této nabídky vyberte položku Settings. V přehledu nastavení se přesuňte dolů a vyberte položku Autolaunch. Poté přepněte do polohy zapnuto přepínače jak pro Autolaunch, tak pro připojení Bluetooth vaše ho auta. Zde rovněž můžete zapnout detekci nošení zařízení v kapse, aby se vám aplikace nespouštěla tehdy, kdy nemá.

 

příloha_ovladnete_sva_data

Pokračování

 

Byl pro vás článek přínosný?