Hlavní navigace

Acer kupuje Gateway

27. 8. 2007

Sdílet

Acer plánuje akvizici společnosti Gateway za 710 milionů amerických dolarů a stane se tak zřejmě třetím světově největším výrobcem PC, což je již nějaký čas jeho strategickým cílem.

Cloud24

Dohoda předpokládá, že Acer odkoupí akcie Gatewaye za 1,90 USD za kus. Transakci musí ještě schválit představenstva obou společností a posoudit regulační orgány, nicméně její završení je plánováno do konce tohoto roku.


Acer tak uskutečnil další krok na cestě za pozicí světové trojky na trhu PC. Akvizicí Gatewaye se mu podaří získat významnou pozici na trhu ve Spojených státech a nárazově zvýšit svůj tržní podíl. Jde o jeden z důležitých kroků v právě probíhajícím soupeření s Lenovem. Tomu se sice podařilo na chvilku vklínit mezi vedoucí dvojici Hewlett-Packard a Dell, ovšem ve druhém čtvrtelí se opět vrátilo na třetí místo, protože na toto období připadají čínské prázdniny. Lenovo - i když zde mělo větší prodeje než Acer - nedosáhhlo na první dvě příčky, neboť se na konci tohoto období ukázaly prodlevy v dodávkách.

I díky tomu současný tržní podíl Aceru roste daleko rychleji a při udržení nynějšího trendu by měl Acer Lenovo na konci roku předstihnout a vystřídat v pozici světové trojky.

Zdroj: IDG News

- - Tomáš Jirásko

Byl pro vás článek přínosný?