Hlavní navigace

Acer Aspire a TravelMate v nových kabátech

Sdílet

Řady notebooků Acer Aspire a Acer TravelMate mají nový design. Stylový, líbivý, vytvořený na základě připomínek zákazníků, ale také zřetelně odlišný pro obě řady. Nyní se s ním můžete seznámit

Acer mění přístup k osobním počítačům podobně, jako jej mění zákazníci. Počítače už nejsou považovány za hardware, nýbrž za komoditu. Zákazníci kladou stále větší důraz na image a požadují výrobky s intuitivním a snadným ovládáním bez neúčelných zbytečností.




Pro společnost Acer představuje design důležitý způsob sdělení hodnot značky: Okamžitá použitelnost a kvalita nových notebooků vyjadřují přístup společnosti Acer k vývoji nových výrobků, které jsou navrženy s nejvyšší péčí i inovativním přístupem a vyznačují se snadnou obsluhou a spolehlivostí.

Nový design notebooků Acer vyjadřuje jednoznačně identitu výrobku a odlišuje řady spotřebitelských a profesionálních počítačů Acer. Odpovídá nové organizační struktuře společnosti Acer, v níž došlo k rozdělení na divizi spotřebitelských počítačů a divizi profesionálních počítačů. Vytvoření nezaměnitelného vzhledu představuje důležitý krok k jasnému rozlišení obou tržních segmentů prostřednictvím výrobků. Přesně definovaný soubor vlastností designu a stylu zprostředkuje v budoucnosti sdělení hodnoty mobilních výrobků společnosti Acer mnohem účinnějším způsobem.

Foto: Acer, autor

příloha_ovladnete_sva_data

Vizuální podstata notebooků Aspire je vyjádřena inovativním designem, oživením tvaru barvami a speciálními materiály, které vytvářejí jedinečný kontrast mezi vnitřním povrchem v perlově šedém provedení CeramiFinish a vnějším dokonale černým vzhledem s matným leskem. Nový tvar šasi vyvolává představu jemné vyváženosti přírodních drahokamů, nádherně zaoblených kamenů s náznakem ohně uvnitř.




Nová koncepce designu Acer Aspire
Design nového notebooku Aspire vyjadřuje touhu radikálně změnit dosavadní koncepce a zaměřit se na splnění preferencí uživatelů, kteří kladou největší důraz na image.
Společnost Acer naprosto změnila vzhled notebooků a identitu výrobků založila na koncepci drahokamu. Kontrast mezi hi-tech tmavým vnějším vzhledem s matným leskem a dokonalým perlově šedým vnitřním provedením je stejně nečekaný, jako pozoruhodný. Kombinace různých barev a materiálů zvýrazňují hladké, zaoblené a přirozené tvary notebooku a neobvyklou péči věnovanou provedení detailů, jako např. stínovému efektu loga, které dodávají novému notebooku Acer Aspire jedinečný výraz.
Jakmile notebook otevřete, vnitřek vám připomene šperkovnici se vzácnými klenoty – okamžitě vás upoutají propracované detaily ve stylu hi-tech, reproduktory s podporou zvuku Dolby surround i mediální světelná linka s neónovým osvětlením, která zvýrazňuje mediální klávesy a klávesu Acer Empowering, a tedy nabízí nový pohled na známé funkce. U notebooků nové řady jsou známé prvky umístěny takovým způsobem, aby upoutaly a udržely pozornost uživatelů a přispěly k intenzivnějším zážitkům ze sledování multimédií.



Krátký pohled na funkce potvrdí to, co slibuje nový design: Lesklý displej s technologií CrystalBrite, reproduktory s podporou zvuku Dolby Home Theater Virtual surround, soubor multimediálních funkcí Arcade Deluxe, klávesy pro intuitivní ovládání médií a funkce pro videokonferenci – to vše je spojeno do jediného celku, který dokazuje, že nový Aspire nemá daleko k multimediálnímu ideálu. Tento výrobek vyjadřuje jedinečnou identitu a přináší inovace uživatelům, kteří ocení výkon pro multimédia i kvalitní design.

Nový design Aspire vyjadřuje jednoznačně identitu výrobku a odlišuje spotřebitelské a profesionální řady počítačů Acer. Nová koncepce Aspire odpovídá nové organizační struktuře společnosti Acer, založené na divizi spotřebitelských výrobků, která vyvíjí komplexní a snadno ovladatelná řešení v oblasti spotřebitelských IT výrobků, digitálního domova a digitálního sbližování. Tato divize rovněž usiluje o další zvyšování výkonu a funkčnosti veškerých řad výrobků, které jsou určeny pro příznivce multimedií a digitální zábavy.

Nová řada notebooků Aspire se bude skládat z několika platforem s displejem o úhlopříčce 12.1” až 20” v mnoha konfiguracích od univerzálních po ekonomické, které však splní veškeré specifické nároky uživatelů na multimedia.

Společnost Acer vyvinula nový design notebooků TravelMate na základě designu Folio s důrazem na koncepci nejvyšší produktivity při minimálních nárocích na uživatele.



Kromě lepší ergonomie, snadného přenášení a vhodné velikosti nabízí nový design TravelMate následující přednosti:

  • Zalomené plochy ve spojení s hladkými plochami a měkkými křivkami zaujmou jemnou elegancí a vzbuzují příjemné pocity.
  • Konfigurace, která zahrnuje vše potřebné, působí spolu s displejem a šasi čistě a promyšleně.
  • Povrchy, které vypadají na pohled měkce a příjemně, vyvolávají přátelský a přitažlivý dojem.
  • Umístění portů a ovládacích prvků na přední straně plně respektuje potřeby uživatele. Vybrané porty/tlačítka umístěné vpředu přispívají k pohodlnému ovládání.
  • Některé povrchy jsou opatřeny texturou, která usnadňuje uchopení a držení notebooku a současně zaujme nenápadnou elegancí.

Nová koncepce designu Acer TravelMate
Nová koncepce ProFile notebooků TravelMate je výsledkem důkladného celosvětového průzkumu trhu, který odhalil, co všechno zákazníci hledají u notebooku: nenápadný a neobvyklý tvar s měkkými a přitažlivými křivkami, charakteristickými pro velmi osobní předmět, a výraz sebejistoty a vrozených schopností vyzařovaných úspěšnými profesionálními uživateli. Základem designu ProFile je solidnost a spolehlivost, jakož i tmavočerné odstíny, které se hodí do každé kanceláře.



Nový TravelMate přináší víc než jen změnu designu. Strategie ProFile je zaměřena na nespočet drobných zdokonalení, jejichž hodnota je v celkovém součtu vyšší než celková cena jednotlivých dílů. Společnost Acer věnovala velké úsilí zpracování detailů notebooků řady TravelMate se záměrem zlepšit ergonomii vnějšího designu (zaoblení hran a optimalizované umístění portů) i vnitřního provedení (tvar klávesnice umožňující pohodlnější psaní, vyšší kvalita výroby a celková odolnost spolu s mnoha funkcemi pro zajištění bezpečnosti).

Design TravelMate ProFile lze charakterizovat slovy konkrétní, bezpečný a produktivní. Šasi notebooků TravelMate ProFile je vyrobeno z hořčíkové slitiny, která je 20x pevnější než plastická hmota a současně zajišťuje ochranu a elegantní vzhled spolu s minimální hmotností, která je předpokladem mobility. Design ProFile notebooků TravelMate spojuje nezaměnitelné přednosti výrobků Acer, tzn. výkon, funkce a výlučný vzhled s kultivovaným projevem mobilní síly.

Poznámka redakce:


Představení nových přenosných počítačů nebylo doprovázeno přesnými technickými údaji. Nepodělíme se s vámi o nejvyšší výkon, rozměry, hmotnost nebo velikost pevného disku. V současné době to není až tak důležité. Proč? Změnou, která je teď důležitější, je právě ten „nový kabát“.

Jiné rozmístění tlačítek, doplnění některých nových ovládacích prvků po stranách běžné klávesnice, kvalitnější reproduktory, které oproti předchozí mu stereu znějí mnohem lépe, promyšlené a čisté linky… To vše by mělo zákazníka upoutat při prvním seznámení, dotyku, poslechu, První pohled mnohdy rozhoduje. Zatím se zdá, že Acer vykročil správným směrem. Je připraven přinést něco nového, upevnit pozice na trzích, kde dominuje a získat lepší podíl v těch místech světa, v nichž se mu zatím daří méně.

Zatím víme jen to, že v řadách Aspire a TravelMate se objeví procesory AMD i Intelu, standardním operačním systémem se stane některá z verzí Windows Vista (podle přání zákazníka) s možným downgradem na Windows XP. Domácí uživatelé zřejmě sáhnou po Vistě, firemní zákazníci se pro klid duše a z obav o zdraví IT oddělení spokojí právě s XP.

Jak budou notebooky úspěšné ukáže druhá polovina roku. Možná se Acer v Evropě trefí do vkusu stejně, jako se mu to podařilo v USA, možná se objeví hlasy, že některé části (třeba audiokonektory a ovládání hlasitosti) mohly zůstat na boku. Záleží na tom, zda s notebookem pracujete na stole (pro které je takové rozmístění konektorů výhodné), nebo na svých kolenou.

Byl pro vás článek přínosný?