Hlavní navigace

8 skvělých alternativ k aplikacím ve Windows 8 - 4. díl

28. 11. 2012

Sdílet

V závěrečném dílu našeho miniseriálu si představíme hudební aplikaci MusicBee a zabezpečíme stálý a povedený přehled informací o počasí prostřednictvím aplikace AccuWeather.

Windows 8 je už od začátku plný aplikací určených pro produktivitu a zábavu, nicméně tyto aplikace často nejsou tím nejlepším, co můžete v dané kategorii nalézt. Nabízíme vám proto přehled aplikací třetích stran, které by se vám mohly zalíbit více.

 

1. díl článku: Lidé a Video

2. díl článku: Zprávy a Kalendář

3. díl článku: SkyDrive a fotky

 

Hudba

Aplikace Music (Hudba) umožňuje uživateli spouštět vlastní hudební soubory, ale také prohlížet a zakoupit si nejnovější a nejlepší muziku, kterou nabízí Xbox Music.

Ale pokud hledáte všestranný hudební přehrávač, který se vám nebude snažit prodat hudbu (a pokud nejste fandy iTunes), zkuste MusicBee, výkonný a bezplatný program pro milovníky hudby. Bohužel není k dispozici aplikace ve Windows Store, ovšem program můžete nainstalovat tak, jak byste nainstalovali jakýkoliv jiný program. Pokud tedy nemáte zařízení s Windows RT. MusicBee disponuje skvělými nástroji pro tagování hudby a také vyhledávání připravovaných hudebních alb. Naleznete zde také odlehčený hudební přehrávač a různá témata a skiny. Pro bezplatné streamování hudby však na českém trhu příliš alternativ, jako je třeba Spotify, nenajdeme.

Počasí

Pokud se každý den před ranním odchodem z domu ptáte „sluneční brýle nebo deštník?“, je aplikace Weather (počasí) od Microsoftu dobrým způsobem, jak rychle a poměrně přesně zjistit na vaši otázku odpověď.

AccuWeather

Cloud24

Nicméně pokud byste rádi i o něco podrobnější informace o počasí, podívejte se na bezplatnou aplikaci AccuWeather. Ta podporuje streaming dat přes aktualizace dlaždic, ukazuje předpovídaný rámec počasí v rozmezí od 24 hodin do 15 dní a poskytuje časovou přímku počasí pro vámi zadanou lokaci.

Aktualizována je každých 15 minut pro zobrazení nejpřesnějších možných dat a zobrazuje také mapy Bing přes celou obrazovku přeložené informacemi z radaru. Asi nejlepší funkcí je ale Lifestyle Forecasts (předpovědi životního stylu). Ta poskytuje hodnocení pomocí hvězdiček pro každou hodinu dne, které je založeno na tom, jak počasí ovlivní některé venkovní aktivity a na zdravotních rizicích.

Byl pro vás článek přínosný?