Hlavní navigace

24portový PoE přepínač v ceně 499 eur

14. 3. 2007

Sdílet

24portový přepínač AT-FS750/24POE od společnosti Allied Telesis zajišťuje napájení po Ethernetu (prostřednictvím technologie PoE), poskytuje kombinaci dvou SFP 10/100/1000T gigabitových uplinků a port trunking.

Cloud24

Switch AT-FS750/24POE označovaný dále jako Fast Ethernet WebSmart disponuje jak jsme se již výše zmínili možností napájení po Ethernetu (PoE) a dvěma kombinovanými SFP 10/100/1000T Gigabit uplinky na optickou konektivitou. Polovina z celkových 24 downstream portů přepínače AT-FS750/24POE umožňuje PoE napájení zařízení s nízkou spotřebou, jako jsou VoIP telefony či bezpečnostní kamery, které tak lze připojit čistě síťovým kabelem, bez zajišťování napájení v místě. Zákazníci si mohou vybrat buď 6 portů s příkonem 15,4 W nebo 12 portů s příkonem 7,3W.




Přepínač AT-FS750/24POE podporuje port trunking, který zajišťuje souběžné propojení přes několik portů, a tím i širší přenosové pásmo mezi přepínačem a dalším síťovým zařízením. Tato funkce dle výrobce dovoluje rychlé spojení bez vysokých investic do gigabitového uplinku. Nový WebSmart přepínač rovněž umožňuje zrcadlení portů, například za účelem diagnostiky problémů na síti.

Díky podpoře virtuálních sítí VLAN na jednotlivých portech a značení IEEE 802.1Q, lze síť rozdělit do pracovních skupin, a zajistit tak uživatelům vyšší výkon a bezpečnost. Přepínač AT-FS750/24POE dále zajišťuje řízení kvality služeb QoS, přináší čtyři fronty různých priorit, které firmám dovolují nasazení přepínačů v sítích se smíšeným provozem hlasu, videa a dat. Díky podpoře protokolu IGMP, mohou majitelé přepínače AT-FS750/24POE efektivněji řídit zdroje pro náročné video přenosy a spravovat členství v IP multicast skupinách.

Mezi další standardy podporované novým zařízením Allied Telesis patří STP a RSTP (Spanning Tree Protocol a Rapid Spanning Tree Protocol), které síť pomocí zdvojení linky chrání před jejím výpadkem. Poslední, ale nikoliv méně důležitou funkcí AT-FS750/24POE, je zabezpečení s podporou IEEE 802.1x autorizace uživatelů na RADIUS serveru, který síťové zdroje zpřístupní pouze autorizovaným uživatelům. Přepínač je již nyní na trhu za 499 eur.

Foto: Allied Telesis

- - David Zajíc

Byl pro vás článek přínosný?