Hlavní navigace

15 míst, jež by měl navštívit každý nerd - 5. díl

3. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © Dario Lo Presti - Fotolia.com
Eiffelova věž, Velká čínská zeď, římské Koloseum – to jsou místa, která by prý měl vidět každý. Jestliže jste ale někdo, kdo se vyžívá v počítačích, matematice, vědě obecně či sci-fi, máme pro vás trochu jiný seznam míst.

Předchozí díl

501 Buckland Road, Matamata 3472, Nový Zéland

Hobitín

Jste-li fanouškem fantasy knížek a filmů (což většina geeků je), určitě si nenechte ujít Hobitín, fiktivní vesnici Středozemě z filmů Pán prstenů a Hobit. Hobitín byl postaven na rodinné farmě na Novém Zélandu. Po dokončení trilogie LOTR byl značně zchátralý, nicméně pro účely Hobita byl trvalejším způsobem obnoven. Hobitín je jedním z nejpopulárnějších míst spojených s Tolkienovými (a Jacksonovými) díly, jež můžete na Novém Zélandu navštívit. Kromě hobitů se zde ale dočkáte „jen“ 13 tisíc ovcí, které na farmě žijí.

příloha_ovladnete_sva_data

74 Winthrop Street, Cambridge, Massachusetts, USA

Pizzeria Pinocchio's

Až pojedete do Cambridge v Massachusetts, nezapomeňte se zastavit na pizzu v Pinocchio’s, nejoblíbenější pizzerii zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga z jeho studentských let. Zuckerberg zde údajně sedával do noci a bavil se s přáteli o počítačích (o čem jiném...). To, že sem chodíval, kdykoliv navštívil město, je ale jisté. Jako významný host je připomínán svou fotografií na zdi restaurace. Po obědě se můžete podívat i do Kirkland House, což je místo, kde Zuckerberg žil jako student a které se stalo místem zrodu Facebooku.

Riverside, Iowa, USA

kapitán Kirk

Zde se zatím nestalo nic historicky geekovského. Ale stane se, a to přesmě 22. března 2233 (1277.1 hvězdného času), kdy se toto místo stane rodištěm kapitána Jamese T. Kirka ze Star Treku. Přestože přesné místo jeho narození není dosud známo (povídá se, že porodnice, v níž se narodí, zatím neexistuje), můžete zde narazit na památník připomínající (respektive předpovídající) tuto událost (který z nějakého důvodu uvádí jiný rok než oficiálně uznávaný), model USS Riverside a Voyage Home Museum. Existuje zde také tradiční každoroční Trekfest.

Konec

Byl pro vás článek přínosný?