Hlavní navigace

12 tipů pro zatraktivnění vašeho online profilu - 6. díl

19. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © Jürgen Fälchle - Fotolia.com
Pokud se právě poohlížíte po novém zaměstnání, nezapomeňte na svůj online profil. Ten se dnes stává velmi důležitou součástí vaší identity. V tomto článku se dozvíte, jak si svůj profil vylepšit, abyste potenciálnímu zaměstnavateli či personalistovi utkvěli v oku.

Ať chcete či nechcete, je vaše digitální identita tím, co zajímá většinu vašich budoucích zaměstnavatelů či personalistů. Ti totiž stále častěji vyhledávají informace právě na internetu. Pokud se tedy právě nacházíte v situaci, kdy přemýšlíte nad změnou zaměstnání či zaměstnání hledáte, pak vězte, že řada expertů doporučuje, abyste svoji digitální identitu v žádném případě nepodceňovali. Budoucího zaměstnavatele či personalistu mohou ta správná slova, fotografie či údaje v sociálních sítích buď zaujmout, anebo naopak odradit.

Přinášíme vám proto 12 tipů, které vám pomohou vyplnit váš online profil vším potřebným k tomu, abyste obstáli na dnešním velmi konkurenčním prostředí na trhu práce. Na konci seriálu pak na vás čeká ještě jeden tip navíc jako bonus.

 

1. díl článku: Vyberte správný název pozice

2. díl článku: Používejte správnou e-mailovou adresu, uvádějte u profesionálního profilu i telefonní čísla

3. díl článku: Intenzivně využívejte sociální služby

4. díl článku: Nepropadejte falešnému pozlátku jménem Facebook, uvědomte si důležitost vaší fotografie

5. díl článku: Vytvořte si svůj profesionální profil

 

příloha_ovladnete_sva_data

8) Pořiďte si vlastní doménu

Adam Hoffarber říká, že to první, co zaměstnavatel či personalista udělá, je, že zadá vaše jméno do internetového vyhledávače a pokud zjistí, že máte vlastní doménu, pak určitě při pozdějším rozhodování získáte navrch spoustu bodů. Navíc tvrdí, že mít vlastní doménu není nic tak finančně náročného a navíc to poukazuje na vaši technickou vyspělost. Vaše vlastní doména vám přitom poslouží i jako vizuální prvek, kde můžete naplno představit svou osobnost a své silné stránky, můžete zde ukázat svoji fotografii a také něco, co byste nikdy do žádného jiného textu o sobě neuvedli.

Co ale dělat, pokud se jmenujete Jan Novák a doména s vaším jménem je obsazená? Pak nezbývá, než zapojit fantazii a kreativitu, říká Adam Hoffarber. Můžete zkusit dát do názvu domény své jméno a příjmení oddělené rozdělovníkem (například „adam-hoffarber.com“), nebo přidat do názvu domény svoji specializaci (například „adam-hoffarber-personalista.com“). Existuje řada registrátorů domén, kteří vám zaregistrují doménu už za několik málo korun. Zkuste například regzone.czactive24.cz či xnet.cz. Správcem domény CZ je pak sdružení CZ.NIC.

Byl pro vás článek přínosný?