Hlavní navigace

Nejvýznamnější produkty Apple za posledních 12 let

22. 2. 2010

Sdílet

Od doby, kdy se Steve Jobs v roce 1998 vrátil do Apple, jeho společnost vytvořila řadu zajímavých produktů, které se staly celosvětovým trhákem. Pojďme se podívat na ty nejlepší.

S čím přišel Apple za posledních 12 let

iMac (1998)

První velký produkt Apple po návratu Jobse byla řada nových iMaců, které zaujaly na první pohled svým barevným provedením. I když se mezi běžné uživatele příliš nerozšířil, přinesl řadu novinek - uživatelé na něm již nenašli mechaniku na diskety a naopak přibyly v té době příliš nerozšířené USB porty.

iPod (2001)

Uvedením iPodu na trh se Apple opravdu trefilo do černého. První verze přehrávače uživatelům umožňovala vzít si s sebou na cesty cca 1000 písniček. V dalších letech společnost představila iPody tenčí a s větší kapacitou - na iPod Classic 160GB uživatelé mohli nahrát až 40 000 skladeb.

Xserve (2002)

Apple se samozřejmě chtěl dostat i do firemního prostředí a Xserve byl jeho prvním krokem do této oblasti. Xserve se zaměřoval na menší společnosti, které chtěly ušetřit na provozu serverů a značil, že Apple není pouze firmou pro jednotlivce, ale chce expandovat i do jiných odvětví IT průmyslu.

MacBook Pro, MacBook, MacPro (2006)

V tomto období Apple do svých počítačů začal integrovat procesory od Intelu. První byl vydán MacBook Pro, který se chlubil 15palcovým displejem, 1GB pamětí a procesorem Intel Core Duo. O pár měsíců později se na trhu objevily MacBooky s podobnými specifikacemi jako verze Pro, ale s menším, 13palcovým displejem. A nakonec Apple vydal MacPro - svůj první desktopový počítač s procesorem Intel.

iPhone, iPod touch (2007)

Rok 2007 se do historie vryl jako rok, kdy Apple vstoupil na trh s mobilními telefony. Jeho iPhone se ihned stal celosvětovým hitem a lidé na něj čekali fronty před obchody. Uživatelé na něm oceňovali především jednoduchost. V tom samém roce byl také vydán klon iPhonu, který má všechny jeho funkce kromě volání a posílání SMS zpráv - iPod touch.

MacBook Air (2008)

MacBook Air nebyl tak revoluční, jako iPod nebo iPhone, avšak zařízení se mezi uživateli velmi rychle rozšířilo - MacBook Air se stal nejlehčím a nejtenčím laptopem Apple.

iPad (2010)

Zařízením tohoto roku je bez pochyb iPad - tablet, který má vyplnit kategorii mezi smartphony a laptopy. iPad se bude v USA prodávat od 499 dolarů do 829 dolarů (podle velikosti paměti a možnosti 3G připojení). Otázkou je, zda se iPad uchytí tak dobře, jako iPod, iPhone nebo MacBook…

 

příloha_ovladnete_sva_data

Zdroj: PC World

 

Byl pro vás článek přínosný?