Hlavní navigace

10 tipů, které vám pomohou lépe se vyznat v prohlížeči - 5.díl

Sdílet

 Autor: © Péter Mács - Fotolia.com
Je úplně jedno, zda pro surfování na internetu používáte Internet Explorer, Chrome, Safari či Firefox, protože v tomto článku najdete tipy, triky a doplňky, které vám pohyb na internetu usnadní a zefektivní ve všech případech.

Dostal vás váš internetový prohlížeč na kolena? Už vás nebaví neustále zápasit s programy pro surfování na internetu, jako je třeba Internet Explorer, Chrome, Firefox či Safari?

Všechny vaše problémy, s nimiž se můžete při práci s internetovým prohlížečem setkat, samozřejmě nemůžeme vyřešit v jednom článku. To ale neznamená, že vám nemůžeme poradit několik rychlých a jednoduchých tipů pro ty nejběžnější problémy, s nimiž se setkávají uživatelé nejčastěji. V tomto seriálu se tak dozvíte, jak najít chybějící panel Adresa, jak synchronizovat oblíbené položky na více zařízeních, udržovat hesla takříkajíc po ruce, ale přitom je mít v bezpečí, či jak uložit obrázky, které zdánlivě nejdou uložit.

 

1. díl článku: Vyhledání chybějícího panelu Adresa (nebo jiných panelů nástrojů)

2. díl článku: Synchronizace oblíbených položek

3. díl článku: Naučte se užitečné klávesové zkratky a gesta myší

4. díl článku: Používání internetových stránek bez registrace nových uživatelských účtů

 

příloha_ovladnete_sva_data

Blokování vyskakovacích oken a navíc i vtíravých reklam

Reklamy na internetových stránkách sice obtěžují a jsou opravdu neskutečně vlezlé, ale to zdaleka není všechno. Další nevýhodou je i to, že zvyšují dobu potřebnou pro načtení internetové stránky. Pokud využíváte tethering (sdílení připojení) nebo jinak monitorované připojení, pak vám zbytečně spotřebovávají váš datový limit. Internetové prohlížeče dnes standardně obsahují nástroj pro blokování vyskakovacích oken, takže pravděpodobně jimi nebudete zavalováni, ale stále se vám budou zobrazovat jiné reklamy, obvykle v podobě obrázků. Naštěstí se jejich zobrazování můžete snadno vyhnout stažením nástroje pro blokování reklam vhodného právě pro váš internetový prohlížeč.

Uživatelé Internet Exploreru si mohou vyzkoušet například nástroj Simple Adblock, všichni, kdo používají Firefox, určitě ocení doplněk Adblock Plus a konečně fanoušci internetových prohlížečů Safari či Chrome si mohou stáhnout Adblock ve verzi pro Chrome a pro Safari.

Byl pro vás článek přínosný?