Hlavní navigace

10 nejlepších her pro Xbox 360

27. 11. 2010

Sdílet

Přemýšlíte, jakou hru si vybrat pro svůj volný čas s Xboxem? Dumáte nad tím, který titul skutečně stojí za vaše peníze a jakou kupříkladu nadělit pod stromeček? Potom je tento článek přesně pro vás.

Všem je samozřejmě jasné, že se kvalita her velice liší zejména podle gusta, my se však pokusili vyfiltrovat z nespočtu vydaných titulů těch prvních deset nejlepších - tedy těch, které si zaslouží status "musíte mít."

10. Halo: Reach


Epický závěr jedné z nejslavnějších sérií v rámci Microsoftí konzole se ukázal být stejně hodnotným jako každý Halo titul. Tvůrci si trošku pohráli s herními prvky a přidali možnost vylepšovat vlastní brnění. Samozřejmě, multiplayer je stejně silnou stránkou hry, jako je kampaň pro jednoho hráče. Už pro svůj nenahraditelný příběh si tedy hra jistě zaslouží šanci.

9. Rock Band 3


Ačkoliv jsou všechny díly Rock Bandu skvělou zábavou, pokračování nám skutečně dovoluje hrát na nástroje jako profesionálové – a to díky Pro Mode, jenž slouží tak trošku jako hodiny hry na kytaru. K tomu se mohou radovat i fanoušci kláves, jelikož jsme se dočkali nového ovladače v podobě minimalizovaných klapek.

8. BioShock


Svět BioShocku zná snad každý, a to díky jeho neuvěřitelné propracovanosti a kvalitě dějové linky, jež hráče zasazuje do utopického podvodního města Rapture. Co je však zajímavé, přežít vám pomůžou z velké části právě věci, kvůli kterým se z tohoto města stala hororová minulost. Soubojové mechanismy BioShocku jsou intuitivní a využívají fyzikálních zákonů: elektrizující voda či zmražení protivníka a jeho následné rozbití na maděru. Tak napjatou atmosféru jako BioShock nemá téměř žádná hra.

7. Borderlands


V kůži putujícího dobrodruha, jenž se žene za bohatstvím, mocí a slávou, se v hráčích probudí touha po objevování a umění ocenit otevřený svět plný překvapení. Ačkoliv se můžete tohoto úkolu chopit na vlastní pěst, prozkoumávání nejvíce baví s pár přáteli, přičemž s každým dalším hráčem po cestě potkáte silnější protivníky a těžší mise.

6. Assassin’s Creed 2


Stará Itálie vypadá v AC 2 opravdu ohromně. Celé herní prostředí je pro hlavního hrdinu Ezia velkou džunglí, kterou baví prozkoumávat skutečně dlouho. Oproti svému předchůdci se tento díl dočkal novinek v rámci boje, ale i možností interakce s měšťany (kupříkladu podplácení). Nezáleží tedy přímo na tom, jak hrou postupujete, Ubisoft si pro vás připravil dostatek překvapení a věcí k odhalení.

5. Halo 3


Pořád si pamatujeme na to, jak jsme poprvé spatřili Bubble Shield a když jsme zjistili, že se dočkáme Recon brnění – na to si snad pamatuje každý fanoušek Halo. Někdy prostě nelze zmínit Halo bez toho, aby bylo vyvoláno světové nadšení. Rovněž nejde uvěřit, že se multiplayer Halo 2, tehdy již neuvěřitelně návykový, stal ještě lepším.

4. Call of Duty: Modern Warfare 2


Pokračování velice úspěšného prvního Modern Warfare, jenž celou sérii po dlouhé době čerpání z Normandie přesunul do moderní doby. V té se hráči dočkali intenzivní hratelnosti a plnohodnotného příběhu, zároveň s výborným multiplayerem. Nehrozí tedy, že by se hráči mohli po dobu hraní nudit: proto je MW2 skvělou investicí.

3. Red Dead Redemption


Toto veledílo, jež má na triku slavná vývojářská skupina Rockstar, má naprosto všechno, co byste čekali od dobrého westernu: drsného hrdinu, nemilosrdné bandity, a příběhy o zradě a cti. Kromě toho se však hráč dočká neuvěřitelně realistického otevřeného světa, jenž nabízí nespočet možností a úkolů, které lze plnit mimo hlavní dějovou linku. Za zmínění také stojí i stahovatelný přídavek Undead Nightmare, jenž promění herní prostředí ve svět přeplněný chodícími mrtvolami a přidá velké množství dalších misí.

2. Mass Effect 2


Jednoznačný blockbuster v rámci herních pokračování, Mass Effect 2, nabízí mnohem větší množství úkolů a možností rozhodnutí, která jsou jen a pouze na vás. Všichni, jimž jste v předchozím díle pomohli, pro vás také budou v tomto pokračování raději něco dělat. Co je však nejdůležitější, hra skončí a bude se vyvíjet podle vás – a Mass Effect 3 může být ve finále úplně jinou hrou.

1. Gears of War 2


příloha_ovladnete_sva_data

GoW 2 jsou jednoduše krvavé, brutální a možná i nejlepší jatka ve sféře akčních her. V roli Marcuse Fenixe se se svým týmem elitních zabijáků mimozemšťanů vydáváte na misi, na jejímž cíli za vámi bude ležet neuvěřitelný počet různorodých protivníků, samozřejmě rozstřílených na padrť. A pro svou neskutečně návykovou hratelnost se tento exkluzivní titul stává zatím nejlepší hrou pro Xbox 360.

Zdroj: gamepro.com

Byl pro vás článek přínosný?