Hlavní navigace

10 alternativ k aplikacím chybějícím ve Windows 8 – 1. díl

2. 2. 2013

Sdílet

 Autor: (c) ksensoy - Fotolia.com
Windows Store se jen hemží novými aplikacemi, avšak mnohé programy, s nimiž jste zvyklí pracovat, zde nenajdete. Podívejme se na některé nejpoužitelnější alternativy.

Máte-li na svém počítači nainstalovaný operační systém Windows 8, pak jste pravděpodobně již zkusili podívat se na internetové tržiště aplikací s názvem Windows Store. V současné době je tam nabídka více než pestrá. Po podrobnějším prozkoumání ale bohužel zjistíte, že ty nejoblíbenější a nejpoužívanější aplikace ve verzi pro nové rozhraní Windows 8 prostě chybí, ale naštěstí se dá najít celá řada alternativ. Pojďte se podívat na ty nejvydařenější! 

Zoufale nedostatečný výběr aplikací si vyžaduje nestandardní prostředky

Od okamžiku, kdy do oficiálního vydání Windows 8 chybělo několik dní, až do dnešních dnů se nabídka v internetovém tržišti Windows Store skutečně velmi zásadně rozrostla. Konkrétně se katalog aplikací od 26. října více než zečtyřnásobil. Nenechte se však mýlit na první pohled obrovským číslem 20 000 aplikací. I zde totiž převažuje kvantita nad kvalitou. Navíc sama platforma trpí spoustou "dětských nemocí", zejména problematickou dostupností některých velmi vydařených a oblíbených aplikací.

Moderní uživatelské rozhraní přicházející s novou verzí Windows 8 se ve Windows Store nabízí pouze u aplikací notoricky známých i z jiných platforem – jedná se kupříkladu o programy Netflix, Hulu, Skype či Kindle. Pokud však hledáte nové rozhraní pro jiné velmi často používané aplikace, jako je třeba Pandora, Twitter či Facebook, pak tvrdě narazíte.

Naštěstí vývojáři třetích stran významně pokročili ve vývoji svých vlastních verzí aplikací, jež většina uživatelů skutečně citelně postrádá. Proto jsme Windows Store sami velmi podrobně prozkoumali a pokusili jsme se v něm nalézt ty nejlepší náhradníky za všechny tak bolestivě postrádané aplikace.

příloha_ovladnete_sva_data

 Aplikace pro nové rozhraní ve Windows 8  

Příště vám představíme aplikaci Lidé, která je standardní součástí nových Windows 8. Pokud hledáte lepšího klienta pro používání služby Twitter, pak vězte, že v současnosti nic lepšího nenajdete.

Byl pro vás článek přínosný?