Hlavní navigace

Facebook umožní uživatelům lépe chránit své soukromí

Sdílet

Jiří Paleček 6. 5. 2015

Uživatelům největší sociální sítě světa se postupně při jejich přihlašování k Facebooku začíná objevovat nové okno s názvem „Upravit informace, které poskytujete“, pomocí něhož může uživatel povolit či zakázat přístup k různým druhům osobních informací. Facebook upravil také svůj SDK (software development kit) pro vývojáře třetích stran, kteří mohou nyní žádat uživatele o povolení přístupu k seznamu jeho přátel, kteří taktéž používají danou aplikaci. Uživatel může vývojářům třetích stran povolit pouze přístup ke jménům svých přátel, nikoli k jejich osobním informacím typu data narození, fotografiím či oblíbeným příspěvkům.


Kromě výše uvedeného Facebook také oznámil, že má nový tým, který bude prověřovat ty aplikace, jež žádají od uživatele zpřístupnění nadstandardního množství informací. Aplikace, které podle Facebooku požadují příliš mnoho informací, budou zakázány. „Pokud se uživatelé při přihlašování k Facebooku nebudou cítit bezpečně, pak naše platforma zanikne,“ okomentoval změny produktový manažer Facebooku Simon Kross.

 

Zdroj: IDG News Service

Našli jste v článku chybu?