Hlavní navigace

Zítra vyjde lednový GameStar!

15. 12. 2005

Sdílet

Recenze Prince of Persia: The Two Thrones, The Movies, The Matrix: Path of Neo...

Zítra (v pátek 16. prosince) se na pulty obchodů přiřítí lednové číslo GameStaru, ve kterém si opět přečtete spoustu zajímavých recenzí, preview a dalších článků z oblasti počítačových her. Mezi recenzemi tentokrát najdete například Prince of Persia: The Two Thrones, The Movies, The Matrix: Path of Neo, Stubbs the Zombie, Gun nebo Battlefield 2: Special Forces. V preview na vás čeká Dark Messiah of Might and Magic, Neverwinter Nights 2, první dojmy z hraní Dungeons & Dragons Online: Stormreach a další chystané tituly. K tomu všemu jsme pro vás připravili reportáž z letošní olympiády World Cyber Games 2005 z dalekého Singapuru. Dnes vám přinášíme ukázku z recenze na aktuální pokračování slavné série Prince of Persia, které se vývojářům z Ubisoftu opravdu povedlo (k dispozici je i početná screenshotová galerie):



Herní systém se nijak zvlášť neliší od předchozích dílů série Prince of Persia. Pokud vás ani jeden nezaujal, můžete The Two Thrones v klidu ignorovat. Ostatní by však nové pokračování rozhodně neměli minout. Po rozdvojení princovy osobnosti pod vlivem Písků času vystupuje na scénu zbrusu nová postava – temný princ. Zvláště musíme vyzdvihnout dialogy mezi princem a jeho temným já, které prolínají téměř celou hrou. Čas od času temný princ zvítězí nad dobrosrdečným hrdinou a prodere se na povrch. Nebezpečná bytost, podobná Razielovi ze slavné upíří série, se ohání řetězem složeným ze spousty malých čepelí (dagger tail), dokáže čelit i několikanásobné přesile a stává se postrachem v řadách nepřátel. Všechno ale něco stojí, a tak temný princ jako magická bytost potřebuje k životu Písky času. Neustále klesající hladina života jej pohání kupředu a jeho akce se mění ve zběsilý písečný hon.

Zatímco s obyčejným princem můžete plánované akrobatické kousky pohodlně rozmýšlet, při hraní s jeho temným alter egem vás nemilosrdně tlačí čas. Smrtící řetěz navíc využijete k přitahování kamenných kvádrů nebo k novým akrobatickým kouskům, a tak se pořádně zapotíte. Stačí jej v letu zachytit v pevném bodě a zhoupnout se jako slavný Indiana Jones, ale po zkušenostech s předchozími hrami jistě sami dobře víte, že to není tak jednoduché. Mnohokrát se stane, že zemřete vyčerpáním těsně před nádobou s pískem, což vám pěkně hne žlučí. Z hlediska oblíbeného platformingu je tedy titul The Two Thrones o poznání těžší než The Sands of Time nebo Warrior Within. Ke klasickému pobíhání po stěnách přibyly například speciální plošinky, ze kterých se odrazíte do předtím nedosažitelného šikmého směru. Zajímavé jsou rovněž speciální pláty s otvorem, do nichž ve správný okamžik zarazíte dýku, a udržíte se tak na místech, kde není žádná římsa ani jiná opora. Pokud se však naučíte myslet jako princ a vaše pohyby získají ladnost, zakusíte nepopsatelný pocit souznění s hlavním hrdinou.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku